Værs´go - her er en halv million

Den personlige friheds værns tømmer fond med midler fra bingo

3
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Galleri - Tryk og se alle billederne.

FREDERIKSHAVN:Lotte Madsen er formand for Den personlige friheds værn, en afholdsforening som i 1981 oprettede en fond, som i løbet af få år havde næsten 300.000 kroner stående

Herfra er der løbende blevet doneret penge til byens plejeboliger og det lokale sygehus. For i fundatsen er det defineret, hvem der må modtage penge.

- Men nu er der kommet nye regler om, at foreningers fonde skal have en formue på mindst en million kroner, og vores formue er på 550.00 kroner, så nu skal den opløses, og pengene doneres til sygehuset og leve-bomiljøerne og plejehjemmet Casperhus her i byen, fortæller Lotte Madsen, som har fået følgeskab af en række af foreningens 300 medlemmer. Blandt andet var de tre æresmedlemmer Tenna Pedersen, Sonja Sløk og Lissy Pedersen inviteret med til overrækkelsen af de mange penge.

To år i træk

Den godt halve million kroner bliver uddelt af to omgange, i år og næste år.

Der blev doneret tre portioner af 90.000 kroner. Den ene ”pose penge” blev modtaget af Lis Thomsen og Ulla Birkelyng fra henholdvis Søparken og Abildparken. Den anden donation blev ovrrakt til leder af Caspershus Henning Clausen, og endelig kunne Kerstin Mariegaard fra sygehus Vendsyssel i Frederikshavn takke for den fine donation.

Ferie for beboerne

Gaverne betyder blandt andet, at patienterne på sygehuset, som skal genoptrænes, kan komme ud i en sansehave, og beboerne i Abild- og Søparken kan komme på ferie i Voerså, hvor man har et handicapvenligt hus.

- Og så har vi planer om at købe et fuglehus, fortæller Lis Thomsen.

Pladen fuld

Selvom Lotte Madsen har tømt fonden, så gør hun opmærksom på, at foreningen har en almindelig kasse, som man fortsat vil dele midler ud, og her er alle gode gerninger velkomne til at søge.

- Vi fortsætter også med at holde bingo blandt andet vores julespil i Bingohallen på Hobrovej 17. december.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.