Værste koldstart på sommeren i 11 år

Sommeren er kølig - og det bliver ikke bedre i den kommende tid

Regn og blæst sætter sit præg på sommeren. Arkivfoto

Regn og blæst sætter sit præg på sommeren. Arkivfoto

HELE LANDET: Da vi tilbage i maj kunne indlede strandsæsonen med temperaturer på mere end 25 grader, pegede alt i retning af en solrig og varm sommer, hvor shorts, solbriller og solcreme ville blive sommerens altoverskyggende beklædning.

Men det gik siden i den stik modsatte retning og flere har måttet hive vanter, huer og halstørklæder frem fra gemmerne for at bide sig gennem det grå og kolde vejr.

Vejret i begyndelsen af juni har faktisk været ekstra koldt i år, viser en opgørelsen fra Danmarks Meteorologiske Institut (DMI). Det er hele 11 år siden, at sommeren har været så kølig de første to uger af juni.

- Gennemsnitstemperatur for juni 2012 ligger foreløbigt på 11,3 grader, siger klimatolog Mikael Scharling fra DMI i en pressemeddelelse.
Det er 3,8 grader koldere end samme tid sidste år og 2,4 grader under gennemsnittet for samme periode fra 1961 til 1990. Det er 2,8 grader under gennemsnittet for samme periode fra 2001 til 2010.

Det kolde vejr fortsætter

Seneste, det var så koldt i begyndelsen af juni, var i 2001, hvor temperaturen nåede helt ned på 10,6 grader i gennemsnit.

Den megen kulde skyldes ifølge DMI et ustadigt vejr og en del lavtryk, som har bragt blæsevejr med sig, hvilket får det til at føles endnu køligere.
Også denne weekend er der udsigt til køligt vejr, regn og byger. Og det samme viser udsigterne for den kommende tid.
/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.