Værtshusejer: Trist med fængsel til afpresser

Café Vikings ejer modtog dom mod 19-årig afpresser med blandede følelser. Fængsel løser ikke noget, mener hun.

Værtshusejer: Trist med fængsel til afpresser

Indehaveren af Café Viking havde helst set, at den 19-årige mand, der tirsdag er blevet dømt for at true hende til at betale beskyttelsespenge, ikke skulle i fængsel for sin forbrydelse.

- Jeg er ikke glad for at skulle sende et ungt menneske i fængsel. Det er ikke noget, der huer mig. Men det siger retssystemet jo, siger Jane Pedersen, der har ejet Café Viking på Nørrebro i København i 24 år.

- Jeg havde hellere set noget som samfundstjeneste eller lignende. Jeg tror ikke, at det hjælper at sende ham i fængsel.

Den 19-årige AAK blev tirsdag idømt otte måneders fængsel for i august at have afpresset værtshusejeren.

Sagen fik stor medieomtale i sensommeren, fordi Jane Pedersen nægtede at betale, men i stedet valgte at stå frem og afsløre de mafialignende metoder, hun havde været udsat for.

Danskerne har stået i kø for at støtte den lille rødhårede værtshusejer. Blandt andet ved en enorm gadefest, som Café Viking holdt i september.

- Den fokus, der har været på sagen, og den store opbakning, jeg har fået, har været fantastisk. Det har bekræftet mig i, at det var det rigtige at gøre. Jeg fandt ud af, at jeg havde tusindvis af mennesker bag mig, siger hun.

Jane Pedersen vidnede tirsdag formiddag mod den dømte i Københavns Byret.

Her fortalte hun, at den 19-årige troppede op på hendes værtshus den 13. august og præsenterede sig som medlem af indvandrerbanden Brothas fra Mjølnerparken, der ligger få hundrede meter fra Café Viking.

- Jeg fik så at vide, at fordi jeg boede i deres distrikt, så skulle jeg betale. Lige som hvis man boede i Hells Angels' eller Bandidos' distrikt. Så skulle man også betale, forklarede Jane Pedersen i retten.

Hun fortalte, at hun nægtede at betale den unge mand, der var flankeret af flere uidentificerede personer ude på gaden.

- Da jeg så nægter at betale, så siger han, nu er du advaret. Så spørger jeg, om han truer mig. Han siger nej, men nu er du advaret, fortalte værtshusejeren.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.