EMNER

Vagn i Jetsmark Sognegård

Vagn Olsen gæster Pandrup på torsdag. Her optræder han til gengæld på slap line ved jubilæumsfesten på Saltum Centralskole.
ARKIVFOTO Erik Sahl

Vagn Olsen gæster Pandrup på torsdag. Her optræder han til gengæld på slap line ved jubilæumsfesten på Saltum Centralskole. ARKIVFOTO Erik Sahl

PANDRUP:Torsdag gæster Vagn Olsen Jetsmark Sognegård, han vil fortælle ud fra emnet ”Troens Europa”. Serien ”Troens Europa” blev vist på DR i sidste forår og Vagn Olsen fortæller i Pandrup om, hvordan han oplevede kristendommen så forskellige steder som Polen, Tjekkiet, Grækenland, Italien, Frankrig, Sverige og Danmark. Vagn Olsen stiller spørgsmålet ”Tror europæerne på Gud - eller er han kørt ud på et sidespor og erstattet af rationel materialisme? Spørger man europæerne, om de tror på Gud, så svarer langt de fleste ”ja”. Alligevel har kirken stort set overalt på kontinentet problemer: Færre og færre går til gudstjeneste, flere og flere melder sig ud, færre og færre vil være præst, flere og flere kirker står tomme eller sælges. Forrige år var der en hektisk diskussion i mange lande om, hvor vidt der skulle være en henvisning til den fælles, kristne arv, i EU’s forfatning. Og i takt med, at nye religioner gør deres indtog, er der mange, der står fast på, at kristendommen er Europas historiske og kulturelle kilde.