Vaklende babyboom

Skuespillere fra Aalborg Teater på gaden i protest mod besparelser

Maverne strutter frodigt hos flere af skuespillerne, men de frygter, at deres børn ikke kan blive passet. Foto: Henrik Bo <i>Foto: Henrik Bo</i>

Maverne strutter frodigt hos flere af skuespillerne, men de frygter, at deres børn ikke kan blive passet. Foto: Henrik Bo Foto: Henrik Bo

AALBORG:Et mindre babyboom på Aalborg Teater kan være i fare for at forsvinde.

I hvert fald mener mange af skuespillerne, at det bliver svært - ja nærmest umuligt - at være scenekunstner i Aalborg, hvis kommunen vælger at fjerne døgn- og aftenpladserne i institutionen Fuglsang i Nørresundby.

Det hænger ikke sammen

For at markere det synspunkt var flere af de yngre skuespiller mødt op foran byrådssalen i farverige kostumer, da politikerne tidligere på dagen gik i gang med førstebehandling af budget 2013.

- Jeg har godt nok en svigermor og svigerinde her i byen, som jeg måske kan trække lidt på, men ikke hele tiden. De har også andet at se til, siger skuespiller Carsten Svendsen, der var mødt op i badeantræk, som i hvert fald vakte opsigt.
Skuespiller Malin Rømer Brolin-Tani frygter, at et mindre babyboom på teateret kan være på vej væk fra Aalborg. I alt er der syv ansatte gravide, og hvis de ikke kan få passet børn, når de selv står på scenen, er Aalborg ikke længere attraktiv.
- Mange unge skuespillere er blevet lokket til Aalborg med, at byen kan tilbyde institutionsplads om aftenen og natten, men det argument kan teaterchefen ikke længere bruge.

Opbakning fra konservativ

De oprørte skuespillere vinder gehør os det konservative, som spiller ind i budgetforhandlingerne, at besparelserne på Fuglsangs døgn- og aftenpladser skal tages af bordet. I øvrigt også indskrænkninger i institutionernes åbningstid generelt. I stedet ønsker de konservative at finde besparelser ved at lukke skoler i Aalborg.

- Vi er nødt til at kunne tilbyde fleksibel børnepasning, hvis vi skal kunne tiltrække folk, der har arbejde om aftenen. Det gælder for eksempel også kommunens plejepersonale, siger Thomas Krarup (K).
Han finder det naturligt at finde besparelserne på skoleområdet, hvor der er overkapacitet.
- Vi lukker jo også børnehaver, hvis der ikke er børn nok. Det samme må gælde for skolerne.
Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.