EMNER

Valbys vartegn falder med ynde

Det 108 meter høje blå gastårn i den københavnske bydel Valby er nu succesfyldt væltet - opdateret kl. 12.54

5
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Succesfyldt og med ynde faldt det 108 meter høje blå gastårn i den københavnske bydel Valby. Foto: Jens Astrup/Scanpix

VALBY:Succesfyldt og med ynde faldt det 108 meter høje blå gastårn i den københavnske bydel Valby.

Til selve sprængningen er der brugt 50 kilo sprængstof, hvilket fik beholderen til at styrte mod jorden, som når man fælder et træ, og lande på en fodboldbane ved siden af.
Da sprængningen var sikkert overstået begyndte de mange tusinde fremmødte til at huje og klappe, og der var da også lettelse at spore hos sprængningsholdet.
- De sidste to minutter inden sprængningen var lange, siger Peter Hansen.

Ingen købere

Gasbeholderen blev lagt ned, fordi ingen ville overtage den fra ejeren, Københavns Energi, der holdt op med at bruge gasbeholderen, fordi man skiftede til en ny type gas.

Tårnet, der blev taget i brug i 1967, er Danmarks næsthøjeste bygning kun overgået af sygehuset i Herlev, og det består af 1800 ton jern.
Det næste, der skal ske, er at entreprenørfirmaets folk skal i gang med at klippe tårnet i mindre stykker. Det sker med gravkøer, der er påmonteret gigantiske metalsakse.
Det er en af verdens bedste sprængningseksperter, briten John M. Faulkner og hans kollega Robyn Rushforth fra firmaet Precision Demolition Company Ltd, der havde hovedansvaret for sprængningen.

1800 tons jern

Tårnet, der blev indviet i 1967, er Danmarks næsthøjeste bygning kun overgået af sygehuset i Herlev, og det består af 1800 tons jern.

Det næste, der skal ske, er at entreprenørfirmaets folk skal i gang med at klippe tårnet i mindre stykker.
Det sker med gravkøer, der er påmonteret gigantiske metalsakse.
/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.