Valentinsdag

Valentinsdag: Sådan laver du en lækker scoremiddag til damebesøg

Køkkenchefen fra Restaurant Nam giver dig her sit but på en lækker, nem ret til damebesøg

Buns med kylling og kimchi er en sikker vinder, ifølge Kid Khamhomkul, køkkenchef på Restaurant Nam. Foto: Thomas Lee Christensen

Buns med kylling og kimchi er en sikker vinder, ifølge Kid Khamhomkul, køkkenchef på Restaurant Nam. Foto: Thomas Lee Christensen

Du kender det udmærket. Du er blevet lidt lun på den søde fra studiet, og har måske i ren og skær kådhed inviteret din udkårne til middag hjemme hos dig. Men hvad skal du lave for at imponere, uden det koster en formue? Tilbage i efteråret spurgte vi køkkenchef på Restaurant Nam, Kid Khamhomkul, hvad der virker.

Her får du hans opskrift på en scoremiddag til damebesøg: Buns med kylling og kimchi.

Se video med med ingredienser og fremgangsmåde herunder:

Buns med kylling og kimchi

Ingredienser til 2 personer - 4 buns i alt

Buns, små asiatiske brød – Kan købes færdiglavede i asiatiske supermarkeder

Til kyllingen:

To kyllingebryster

100 gram hvedemel

1/2 tsk. Bagepulver

½ tsk. Salt

Danskvand efter behov

Fyld:

Kimchi – Kan laves selv eller købes færdiglavet

1 agurk

Chillimayo

Karse

Koriander – Kan undlades, hvis I ikke kan lide koriander

Fremgangsmåde:

1. Klargør grøntsagerne

Skyl agurken og skær den i tynde strimler, snit kimchien og klip karsen

2. Gør dampegryden og frituren klar

Find en kasserolle og hæld vand i, så bunden er dækket. Find en si, der passer til. Sien skal kunne hvile på toppen af gryden, uden at bunden af sien rammer vandet. Sæt låg på, og tænd for varmen på middel styrke til vandet koger.

Hæld olie i en gryde, tænd for lav varme og varm olien langsomt op. Hvis olien bliver varmet op for hurtigt, kan den smage bittert.

3. Klargør kyllingen og dejen

Skær kyllingebrysterne ud i tynde skiver.

Når kyllingen er klar, går du i gang med dejen. Dejen skal nemlig først laves lige inden stegningen.

Til dejen blander du mel, bagepulver og salt og hælder danskvand i efter behov. Du kan selv bestemme, hvor tyk eller tyndtflydende du kan lide din dej. Alternativt til danskvand kan du bruge øl.

Pisk dejen indtil der ikke er flere klumper, og den er glat.

Kom et par dråber af dejen i olien. Hvis dejen steger, så er olien klar.

Vend kyllingestrimlerne i din dej, og kom dem forsigtigt i gryden med olie. Start med kun at komme halvdelen af kyllingestykket i. Hvis du bare dumper det ned i gryden, vil det sætte sig fast på bunden. Vend stykkerne undervejs, så de bliver stegt på alle sider.

Kyllingestykkerne skal cirka have 6 minutter i olien. De er færdige, når de er gyldenbrune.

4. Damp buns

Efter vandet er begyndt at koge kan du komme dine buns i sien.

De skal have cirka 5 minutter, eller indtil de er bløde og varme.

5. Saml dine buns

Når grøntsager og kylling er klar, kommer du fyldet i de varme buns.

Tilføj lidt chilimayo, karse og evt. koriander, og så er dine buns klar til at spise.

Hvis du hellere vil lave en scoremiddag til herrebesøg, så kan du se og læse opskriften på NORDJYSKEs YouTube-kanal lige her.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.