Valentinsguide: Inviter på date over køledisken

Drages du af en fremmeds blik eller udstråling midt på gågaden, får du her to datingseksperters råd til at spørge vedkommende ud, hvis du snubler over ordene.

Hvo intet våger, intet vinder. Det gælder også i kærlighed. Foto: Scanpix/Linda Kastrup

Hvo intet våger, intet vinder. Det gælder også i kærlighed. Foto: Scanpix/Linda Kastrup

Ærgrer du dig over ikke at få gaflet telefonnummeret fra den søde servitrice på caféen eller den mørkhårede, som fangede dit blik, da I begge rakte ud efter gulerødderne i supermarkedet?

Så guider to datingeksperter i anledning af valentinsdag 14. februar her til, hvordan man henvender sig til en fremmed med henblik på en potentiel date.

Inden man kan ride ud i solnedgangen sammen, skal kontakten først og fremmest etableres. Har man ikke lige mod på at sige: "Hej, jeg synes, du ser sød ud - har du lyst til en kop kaffe en dag?", så er steppet for at komme derhen smalltalk, siger psykolog Thomas Markersen.

- Skaber man en samtale baseret på den fælles virkelighed, man mødes i, kan man bygge noget op derfra, forklarer han.

- Ellers skal du nærme dig folk lige med det samme, når du mærker impulsen. Ellers vil den medfødte frygt for afvisning overtage med det samme. Det kan være utrolig svært at være afslappet, når man er i den situation, men afslappethed og ærlighed er kongevejen.

Snubler man stadig over ordene, selv om kontakten er etableret, så er par- og psykoterapeut Katrine Axholms bedste råd at turde italesætte den måske lidt akavede og kejtede fornemmelse, man har.

- Man kunne nærmest lige så godt have taget tøjet af og sagt: "Hej, synes du, jeg har en pæn krop?". Det er lige så sårbart og blottende at gøre, så hvis man kan punktere situationen på en eller anden måde med lidt humor og selvironi, så bliver det mere spiseligt for begge parter, siger hun og uddyber:

- Italesættelsen viser menneskelighed og sårbarhed, men det viser også, at man satser noget. Når man viser det, viser man i virkeligheden, at man hviler i sig selv, og dét er enormt sexet.

Kærlighed, romantik og forelskelse er blandt mange ting også et territorium for opfindsomhed, lyder det videre fra Thomas Markersen.

- Det er meget vigtigt, at mænd ved, at hvis de spørger en kvinde ud på en usædvanlig måde et usædvanligt sted, så gør han noget, der er på trods af noget. Det er det mest romantiske, der findes, siger han og uddyber:

- Kvinder tænder på regelbrud, det er hendes primære arketypiske eventyr. Det er derfor, man skal over for rødt på en date. Kvinder vil ikke være eventyret, de vil med på det.

Får man et afslag, skal man anerkende, at det kan gøre ondt, men lade være med at tage det personligt, og det skal ikke afholde en fra at spørge en anden gang, man drages. Klap dig selv på ryggen for forsøget, ikke resultatet.

Hvo intet våger, intet vinder, citerer Katrine Axholm det gamle ordsprog.

- Ingen mennesker i denne verden har en chance for at vide, hvad andre tænker, siger hun og understreger:

- Det er den eneste måde, man kan vinde noget. Ellers kan man altid gå rundt alene i supermarkedet, mens alle de søde piger og drenge går videre, fordi de aner ikke, man overhovedet eksisterer.

Fakta: Date over køledisken

- Vær verbal: Giv et kompliment, og vær charmerende - uden at være seksualiserende og anmassende.

- Vær taktil: Smil, blide berøringer og åbent kropssprog.

- Læs eventuelt datingbøger som inspiration, men hav dig selv med i det.

Kilder: Thomas Markersen, Katrine Axholm.

/ritzau fokus/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.