Valg i Grønland: Siumut står til storsejr

Tallene fra de forskellige valgsteder ruller ind, og stemningen er opløftet i den socialdemokratiske lejr.

Valg i Grønland: Siumut står til storsejr

Meget tyder på en storsejr til socialdemokratiske Siumut ved det grønlandske Landstingsvalg, skriver avisen Sermitsiaq.

Med 70 procent af stemmerne optalt har Siumut ifølge avisen høstet 48,4 procent af stemmerne, mens venstrefløjspartiet IA må nøjes med 29,6 procent.

Det skal dog understreges, at resultatet langt fra ligger fast endnu. Mange stemmer mangler at blive talt op. Især fra de store byer.

Men stemningen til den socialdemokratiske valgfest i Godthåbshallen i Nuuk er ganske opløftet, skriver Sermitsiaq i en reportage under overskriftet "Siumut i ekstase".

Omvendt bides der angiveligt negle i IA-lejren, hvor landsstyreformand og IA-leder, Kuupik Kleist, sammen med resten af partiet kigger nervøst på stemmetallene fra de forskellige valgsteder, der ruller ind.

Selv om Siumut og IA ideologisk står hinanden ganske nær, så har IA siden valget i 2009 vist sig i stand til at samarbejde i regeringen med det socialliberale parti, Demokraterne, og Kandidatpartiet.

Uanset valgets udfald så er udfordringerne enorme for den kommende grønlandske regering. På den ene side handler det om storskalaprojekter og råstoffer, mens arbejdsløshed, dårlig uddannelse og elendige sociale forhold også trænger sig på.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.