Udland

Valg i USA: Chavez ville stemme på Obama

Barack Obama skal beholde præsidentposten, så USA og Venezuela kan blive bedre venner, mener Hugo Chavez.

Valg i USA: Chavez ville stemme på Obama

Hvis Venezuelas præsident, Hugo Chavez, havde amerikansk pas, ville han bruge sin valgret til at give Barack Obama fire år mere i Det Hvide Hus.

Sådan lyder meldingen fra den sydamerikanske statsleder forud for det amerikanske valg 6. november.

- Hvis jeg fra USA, ville jeg stemme på Obama, siger Chavez i et tv-interview og kalder USA's præsident for en "flink fyr".

- Obama sagde for nylig noget meget rationelt og fair: Venezuela er ikke en trussel for USA's interesser, tilføjer statslederen.

På trods af de rosende ord har USA og Venezuela haft en anstrengt forhold de senere år. Ingen af landene har for eksempel haft ambassadører udstationeret i hinandens respektive hovedstæder siden 2010.

Chavez langer samtidig ud efter Republikaners præsidentkandidat, Mitt Romney, som sydamerikaneren kalder for "ekstremt højreorienteret" og "meget irrationel".

Hvis Obama vinder det amerikanske præsidentvalg, håber Chavez, at de to lande kan forbedre forholdet til hinanden.

Siden socialisten Chavez sætte sig på magten i Venezuela i 1999, har han ellers gentagne gange angrebet magthaverne i Washington at føre en "imperialistisk politik".

Det til trods for, at USA er Venezuelas tredje største handelspartner - amerikanerne køber hver dag én million tønder olie fra det sydamerikanske land.

Chavez er i øjeblikket selv midt i en valgkamp mod oppositionslederen Henrique Capriles. Vælgerne i Venezuela skal 7. oktober tage stilling til, om Chavez skal fortsætte ved magten, hvor han har siddet i mere end 13 år.

Et skuddrama rystede i weekenden oppositionslejren, hvor tre personer mistede livet under et valgmøde i delstaten Barinas. Det var den hidtil værste voldsepisode under den venezuelanske præsidentvalgkamp.

/ritzau/AFP

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.