Valget afviklet med skønhedspletter

Valgprocenten var høj på valgstederne i Hjørring Kommune ved Folketingsvalget, og afviklingen gik i det store hele fint, men ikke alt kan karakteriseres som værende optimalt.

Thomas Nielsen,
I Lendum er der en trappe op til selve afstemningslokalet. Og selv om handicappede og ældre har mulighed for at stemme i bilen på parkeringspladsen, så skal afstemningen i Lendum samme med Tversted og Hirtshals drøftes ved en evaluering.Foto: Henrik
Hirtshals Bibliotek 17. september 2011 11:58

- Vi skal evaluere valghandlingen, og der kommer vi til at kigge på distriksgrænserne nogle enkelte steder, siger Hjørring Kommunes valgkoordinator Hans Paludan. Det er især området ved Rugvænget i Sindal, der springer i øjnene - her skulle borgerne stemme i Lendum 11 kilometer væk, selv om de kunne spadsere ned i Sindal-Hallen på godt fem minutter. Enkelte borgere har også henvendt sig, fordi de synes, at der var for langt fra den ene ende af Idræts Alle i Hjørring til Højene, hvor der var afstemningssted, fordi Muldbjergskolen i år blev droppet. Her kan det også blive aktuelt at tilrette grænserne eller i det mindste oplyse borgerne målrettet omkring offentlig transport, hvis de ikke selv kan finde rundt i køreplanerne. Evalueringen kommer også til at handle om afstemningsstedernes tilgængelighed. I Lendum Borger- og Kulturhus skal man eksempelvis op ad trapper for at stemme, mens vejen til skolens gymnastiksal i Tversted også kan være lang og bøvlet - endelig er der fokus på Hirtshals Bibliotek som afstemningssted, fordi pladsen er lidt trang. Evalueringen af valget kan vise sig at medføre, at der skal findes nye afstemningslokaler i et eller flere af de tre, nævnte områder. Når det drejer sig om, hvad der blev smidt i valgurnerne rundt omkring, så var der en stigning i antallet af blanke stemmer, mens antallet af ugyldige stemmer var nogenlunde status quo. - Jeg tror, at det er med vilje, når nogle vælgere sætter mange krydser på stemmesedlen. Så bliver den ugyldig - det sker også for den gruppe af vælgere, der skriver mærkelige beskeder på sedlerne, fortæller Hans Paludan. Valgbestyrelsen plejer at se ret nådigt på de sedler, hvor der måske ikke er sat et helt korrekt kryds, men hvor hensigten - måske fra en ældre vælger med rystende hånd - dog har været klar.

Her ville vi gerne vise dig forslag til flere artikler, men pga. din Adblocker kan vi ikke gøre det!

Her ville vi gerne vise dig forslag til artikler fra vores magasiner, men pga. din Adblocker kan vi ikke gøre det!

Seneste nyheder

Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...