Valget faldt på Wæhler

AaB's nye nordmand mener, hans ry som skrøbelig spiller er uretfærdigt

Lynge Jakobsen siger goddag til sin nye midterforsvarer Kjetil Wæhler, der har skrevet under på en tre-årig kontrakt. Foto: Grete Dahl.

Lynge Jakobsen siger goddag til sin nye midterforsvarer Kjetil Wæhler, der har skrevet under på en tre-årig kontrakt. Foto: Grete Dahl.

AALBORG:Både Kjetil Wæhler og sportsdirektør Lynge Jakobsen vidste uden tvivl godt, at de begge ville komme til at skulle besvare spørgsmål om ét bestemt emne, da den norske landsholdsspiller blev præsenteret som ny spiller hos de danske mestre. Midterforsvareren, der skifter fra Tippeliga-klubben Vålerenga, har i Norge, fået ry for at være en spiller, der meget ofte må sidde udenfor på grund af skader. Et ry, som Kjetil Wæhler ikke syntes, er helt retfærdigt. - Grunden til, at der har været meget fokus på det, er, at jeg flere gange har været nødt til at melde afbud til landsholdet. På klubplan har jeg spillet langt de fleste af kampene i den forgangne sæson, og alle døjer jo med noget nu og da. I øjeblikket er jeg skadesfri, og det er det, jeg fokuserer på, siger Kjetil Wæhler. Ikke naive Det samme gør Lynge Jakobsen, der samtidig er noget uforstående overfor, at der skal fokuseres på skader i stedet for det faktum, at AaB har hentet en erfaren klassespiller. - Vi er altså ikke så naive, som vi måske ser ud til. Vi har selvfølgelig lavet et lægetjek på ham, lyder det fra sportsdirektøren. Han har en meget enkel forklaring på, hvorfor Kjetil Wæhler indimellem har måttet sidde udenfor med skader. - Den måde, som han spiller på, gør ondt. Han er en spiller, der går til stålet i alle situationer, og det er den vare, vi har købt, konstaterer Lynge Jakobsen, der ud over hård fight også forventer, at Kjetil Wæhler bliver fast mand i startopstillingen og kommer til at bidrage med masser rutine i en ellers meget ung trup. - Derudover er vi nu knap så sårbare overfor skader og karantæner i det bagerste geled, lyder det fra Lynge Jakobsen. Det er den nye svenske træner Magnus Pehrsson, der har udpeget Kjetil Wæhler, som var på kontrakt i Vålerenga frem til 2011. AaB har derfor - for en sjælden gangs skyld - været nødt til at betale en transfersum. På rygtebørsen lyder den på fire millioner kroner, men det har Lynge Jakobsen kun hovedrysten tilovers for. - Uden at jeg vil ud med det rigtige beløb, kan jeg sige, at fire millioner ikke er i nærheden af sandheden. Det er et væsentligt mindre beløb, fortæller Lynge Jakobsen. AaB er perfekt Noget, der til gengæld er sandt, er, at Kjetil Wæhler har skrevet under på en treårig kontrakt og nu ser frem til at komme i gang hos de danske mestre, som han har hørt meget positivt om fra sin nu tidligere klubkammerat Allan K. Jepsen, der har en fortid i AaB. - Jeg vil gerne prøve lykken i udlandet, og AaB er perfekt for mig. Klubben har ambitioner om at være i toppen af SAS-ligaen, og det passer mig godt, siger nyindkøbet, der med skiftet til AaB håber at kunne styrke sin kandidatur til det norske landshold.