Valget står mellem billig fly eller hotel

Leder du efter en billig ekstraferie, havner du i et dilemma. De billige fly flyver til byer med dyre hoteller og omvendt.

Hvis du har mistet troen på, at det nogensinde bliver sommer i Danmark i 2015, kan det være fristende med en ekstraferie i en forlænget weekend.

Generelt tyder markedet på, at de korte byferier er et hit blandt danskerne. Både hotel -og flybranchen har i hvert fald et bugnende udvalg.

Tal fra Trivago og Travelmarket afslører dog lidt af et dilemma. Vil man gerne bo på de gode og billige hoteller, der typisk ligger på -og omkring balkanhalvøen, får man ikke en billig flybillet - og omvendt.

- Når man skal planlægge en ferie er det vigtigt at kigge på en samlet pris for rejsen. Man vil oftest opleve, at det er billigt at overnatte i mindre kendte byer, men til gengæld er det dyrere og mere besværligt at komme frem til disse, siger Ole Stouby, administrerende direktør i Travelmarket, til Ritzau fokus.

Hos Travelmarket er det således byer som London, Berlin, Stockholm, Rom og Paris, man finder, hvis man søger efter de billigste flybilletter.

Hos Trivago kan man søge efter hoteller, men her er det byer som Mostar, Novi Sad, Plovdin og andre byer på -og omkring balkanhalvøen, der dukker op som de bedste bud.

- De her byer har de bedste hoteller til prisen. Man kan jo sagtens finde billigere hoteller overalt, men man har sjældent lyst til at bo der. De her byer får gode anbefalinger for deres hoteller, siger Vibe Fogh-Andersen.

Mens hotellerne er gode og billige i eksempelvis Novia Sad i Serbien, kan en returbillet dertil hurtigt løbe op i 4000 kroner.

Der er dog et par råd, man kan følge for at komme nogenlunde uden om dette dilemma.

- Man kan flyve billigt til mange af Europas kendte storbyer, og vælger man at rejse uden for højsæsonen, at bo lidt udenfor centrum af byen og tjekker priser på en rejsesøgemaskine, kan man ofte finde billigere overnatning i disse byer, siger Ole Stouby.

Hos Trivago har man lavet en oversigt over, hvornår hotelpriserne er billigst i de mest eftertragtede byer.

- Her kan eksempelvis se at København har dyre hoteller i august, men at priserne er gode i New York på det tidspunkt, siger Vibe Fogh-Andersen.

Fakta: Billigste hotelbyer hos Trivago.

1 Mostar (Bosnien-Hercegovina) 2 Novi Sad (Serbien) 3 Lijiang (Kina) 4 Plovdin (Bulgarien) 5 Szeged (Ungarn) 6 Amritsar (Indien) 7 Ouarzazate (Marokko) 8 Kaliningrad (Rusland) 9 Arequipa (Peru) 10 Pingyao (Kina)

Priserne er gennemsnitlige og skal forstås i forhold til de generelle hotelpriser i byerne. Kilde: Trivago.comFakta: Billigste flybilletter fra Københavns Lufthavn1. London fra kr. 138,-

2. Berlin fra kr. 310,-

3. Kaunas fra kr. 328,-

4. Stockholm fra kr. 368,-

5. Rom fra kr. 498,-

Billigste flybilletter fra Billund Lufthavn

1. Gdansk fra kr. 160.-

2. London fra kr. 218,-

3. Budapest fra kr. 298,-

4. Stockholm fra kr. 398,-

5. Barcelona fra kr. 478,-

Priserne er tur/retur

/ritzau/FOKUS

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst