Valgforbund i den blå lejr

Venstre, De Konservative og Liberal Alliance står sammen om sikre sig størst mulig indflydelse i et nyt byråd

Venstre - her repræsenteret ved Mads Sølver Pedersen, Jakob Svendsen og Tina French Nielsen - har indgået valgforbund med De Konservative og Liberal Alliance. Foto: Grete Dahl
Lokalpolitik 26. september 2013 16:32

AALBORG: Venstre, Det Konservative Folkeparti og Liberal Alliance har indgået valgforbund til det kommende kommunalvalg i Aalborg Kommune.

I en pressemeddelelse udsendt af de tre partiers spidskandidater understreges det, at de tre partier er forskellige, men de deler en vision om et borgerligt styret Aalborg, og et teknisk valgforbund er derfor naturligt.

Ønsker systemskifte

De tre partier går til valg på et bredt samarbejde i byrådet og ønsket om et systemskifte i Aalborg Kommune, hvor Socialdemokratiet har siddet tungt på borgmesterposten.

Partierne på den blå fløj er enige i, at der skal større fokus på at skabe nye arbejdspladser. Et af midlerne er afskaffelse af dækningsafgiften.

Et valgforbund er et valgteknisk samarbejde, der indgås mellem politiske partier/lister for at minimere stemmespild og for at maksimere antallet af mandater.

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...