Lokalpolitik

Valgforsker levner ikke liste stor chance

Man skal være optimist for at tro på liste, mener Johannes Andersen

Valgforsker ved Aalborg Universitet, Johannes Andersen, mener, at man skal være optimist for at tro på, at Den Sociale Fælles Listes chancer ved kommunalvalget i Aalborg. Arkivfoto: Henrik Bo

Valgforsker ved Aalborg Universitet, Johannes Andersen, mener, at man skal være optimist for at tro på, at Den Sociale Fælles Listes chancer ved kommunalvalget i Aalborg. Arkivfoto: Henrik Bo

AALBORG:Valgforsker ved Aalborg Universitet, Johannes Andersen, levner ikke Den Sociale Fælles Liste mange chancer ved kommunalvalget i Aalborg 19. november.

- Man skal være optimist for at tro på den, sådan er det bare, siger Johannes Andersen

Han peger på, at listerne ofte er født af en stor politisk sag som en skolelukning, der rummer stort folkeligt engagement, men også af politikere, der er utilfredse med deres parti. Blandt kategorierne, er det dog den første, der har størst overlevelseschancer, mener han.

- Det gælder stort set for alle lister, med mindre sagen har været stor op til kommunalvalget, så er der stort set ingen chancer for at komme ind.

På spørgsmålet om, byrådsmedlem Poul Erik Lyngdorf, der har en mangeårig baggrund hos Socialdemokraterne og i 3F, ikke kan samle nogle af de utilfredse socialdemokrater op, siger Johannes Andersen.

- Det er det, der er spørgsmålet, og det er derfor man er optimist, og logikken bør sige, at der er nogen, der er lige så utilfreds med Socialdemokraterne som mig. Hvis man forstiller sig, at halvdelen af Socialdemokraterne tænkte den tanke, har han så mandater til at fylde de mandater op, som han skal have, det er et godt spørgsmål.

Johannes Andersen peger på, at hvis Poul Erik Lyngdorf skal klare det, så skal man virkelig kunne se en forskel mellem Socialdemokraterne og Den Sociale Fælles Liste, så der ikke er tale om en frafalden socialdemokrat, der stadig er socialdemokrat.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.