Valgkamp i fokus på kampdagen

Det kommende valg var i centrum på arbejdernes internationale kampdag

6
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Galleri - Tryk og se alle billederne.

FREDERIKSHAVN:Himlen var blå, solen fandt vej gennem skyerne, og de lysegrønne bøgetræer vejrede i takt med de røde faner i Frederikshavn på Store Bededag, der i år faldt sammen med den 125. internationale kampdag.

Dagen stod i socialismens tegn, og det var især det kommende valg, der var i centrum.

Mens Enhedslisten langede økologiske øl over disken, og Dansk Metal serverede to tørrede jyder for en tier, blev valgråbene og slagordene i dagens taler skyllet ned med en enkelt bitter eller to.

Uden for kunne man trække vejret eller lade vandet, og rundt ved bordene gik snakken om alt mellem himmel, jord og valgkamp.

Især borgmesteren høstede klapsalver og ørenlyd, da hun indledte sin tale noget anderledes:

- Nu skal i høre efter, kammerater, råbte hun og fortsatte lidt lavere men tydeligt:

- Hvis en blå regering med en nulvækst på dagsordenen kommer til magten ved det kommende valg, vil det betyde 99 mio. færre kroner til Frederikshavn Kommune i udligning, hvilket er lig med endnu 157 færre job inden for det kommunale.

Hun opfordrede samtidig lytterne til at opføre sig ordentligt.

- Dialog er det bedste våben i verden. [...] Tal nu ordentligt om og med andre mennesker - også i et valgår. Jeg tror godt, I ved, hvad jeg mener, sagde hun.

I løbet af dagen talte både Folketingspolitiker, Bjarne Laustsen (S), Paul Rode Andersen (SF), borgmester Birgit S. Hansen (S), Jens Nielsen (FOA, Frederikshavn) og Stine Brix (E).

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden