Valgkamp saboteret fra uventet kant

En af Venstres nordjyske kandidater, Birgitte Josefsen, har også oplevet urene tacklinger i sin valgkamp. Og dét fra højst uventede kanter..

Asbjørn Hansen,
Birgitte Josefsen (V) og hendes sekretær, Søren Greve, er i fuld gang med valgkampen og føler sig en anelse chikaneret efter uberettiget at have været i myndighedernes vold i de seneste par dage.Foto: Asbjørn Hansen
EMNER 1. september 2011 21:58

I begge tilfælde er det nemlig offentlige myndigheder, der er kommet på tværs. Først krævede vejdirektoratet hendes plakater langs landevejen taget ned. Et påbud, man senere måtte trække tilbage. Og senest er Mariagerfjord Kommune havnet på gyngende grund i forhold til Josefsen. Et 24 kvadratmeter stort kæmpebanner med Josefsens billede og politiske slagord, der af tro Venstrestøtter blev sat op på en gavl i Hadsunds mest trafikerede kryds tirsdag, vakte nemlig den kommunale forvaltnings mishag. Onsdag middag kom en skarpt formuleret mail fra kommunens Park & Trafikafdeling, hvori Birgitte Josefsen blev pålagt at pille banneret ned. Ellers ville hendes kampagnekasse blive afkrævet betaling både for nedtagning og opbevaring af banneret, ligesom sagen ville blive meldt til politiet. - Vi mente, at vi havde undersøgt tingene grundigt, men går selvfølgelig ud fra, at kommunen ved, hvilke regler der gælder. Så vi tog omgående banneret ned, fortæller Birgitte Josefsen. Et døgn senere lød der mildere og mere ydmyge toner fra Mariagerfjord Kommune, der ligesom Vejdirektoratet måtte erkende, at man havde taget fejl. Banneret er fuldt lovligt. Nu er Birgitte Josefsen efterhånden blevet en anelse stram i masken og kræver, at kommunen dækker omkostningerne som følge af fejlen. 1000 kroner til liftleje for nedtagningen, og kommunen kan nu selv vælge, om man selv vil sætte banneret op eller betale yderligere 1000 kroner. - Nu synes jeg efterhånden, jeg er ved at være lidt træt af det. Det er anden gang på lige så mange dage, at jeg må kæmpe med en myndighed, der ikke har tjek på, hvordan landets love fungerer, siger Birgitte Josefsen. Det er ikke lykkedes for hverken Birgitte Josefsen eller for NORDJYSKE Stiftstidende at få en tilkendegivelse fra Mariagerfjord Kommune om, hvordan man forholder sig til kravet, eller kommentarer til sagen i øvrigt.

Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...