Valgnederlag vil sætte VM-værtsdrømme på standby

Hvis ikke det lykkes Danmark at få ishockey-VM i 2018, bliver projektet sat på pause på ubestemt tid.

Det er knald-eller-fald for den danske drøm om at blive vært for ishockey-VM, når værtslandet for A-VM i 2018 på fredag skal udpeges ved det internationale ishockeyforbunds (IIHF) kongres i Minsk.

Valget står mellem Danmark og Letland, og formanden for Danmarks Ishockey Union, Henrik Bach Nielsen, slår fast, at et dansk nederlag vil sætte hele værtsprojektet på standby på ubestemt tid.

- 2018 skal være året. Jeg hører allerede nu om flere lande, som vil lægge billet ind på 2019, blandt andet Slovakiet og Schweiz. Der ser det ikke så godt ud, siger Henrik Bach Nielsen.

- Der er en form for cyklus i det her. Nogle lande skal have VM hvert 8.-10. år. Og hvis du går 10 år tilbage, kan du begynde at se, hvem det skal være i 2019. Det kunne være Schweiz eller Slovakiet.

- Det er meget etablerede A-nationer og respekterede ishockeylande, som vi ville have det svært imod. Så vi går all-in på 2018, forklarer han.

Det er tredje år i træk, at Danmark arbejder på at få værtskabet.

Da 2016-valgkampen skulle skydes i gang, valgte danskerne at trække sig, mens man sidste år gik sammen med Letland om et bud på VM 2017, men tabte klart til Frankrig/Tyskland.

Denne gang er håbet større end tidligere, også fordi 2018 er et vinter-OL-år, hvor interessen fra de større lande er mindre.

- Følelsen er bedre i år, end den var sidste år. Da vi stod oppe i Sverige, og der var en dag tilbage, der manglede jeg fem-seks lande på min liste, og det viste sig også nogenlunde at være billedet, da vi kom til afstemningen, siger Henrik Bach Nielsen.

Han har brugt det seneste år på at "præparere" de delegerede fra IIHF's medlemslande, så de forhåbentlig foretrækker Danmark frem for Letland.

Det sidste skridt mod valgsejren skal tages torsdag, når det danske bud skal præsenteres for kongressen.

- Der er selvfølgelig nogen, du er mere sikker på end andre. De nordiske lande og den mere vestlige del af Europa, der føler jeg mig på hjemmebane.

- De østeuropæiske lande og de gamle Sovjet-republikker, de svæver lidt mere. Der er ikke noget klart billede, men det er dem, Letland præparerer mest. Det kan jeg godt mærke.

- Det ser fornuftigt ud, men det er også politik. Og der er ingen garantier i politik, siger Henrik Bach Nielsen.

Hvis Danmark får værtskabet, bliver ishockey-VM i 2018 spillet i to haller: Den kommende Copenhagen Arena i Ørestaden og i Jyske Bank Boxen i Herning.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst