Valgren er glad for syvendeplads og hylder dansk amatør

Michael Valgren er afklaret med, at han ikke kunne følge med de bedste, da VM blev afgjort på sidste bakke.

Det helt store kup lykkedes ikke for Michael Valgren, der efter en hæsblæsende finale blev nummer syv ved VM i cykling.

Men den 26-årige dansker er på ingen måde skuffet efter en lang dag i sadlen. I slutfasen havde han ellers et forspring på et halvt minut, men måtte se sig indhentet på den sidste stejle stigning i Innsbruck.

- Jeg er glad. Jeg skulle nok have haft to minutter på den lille lortebakke, for at det kunne lykkes. Jeg kunne godt være blevet nummer seks, men det er jo lige meget. De første fem kunne jeg ikke gøre noget ved.

- Jeg prøvede at køre cykelløb og prøvede at vinde, og det var lige ved, at det lykkedes. Det var fedt, siger Michael Valgren.

Han måtte se en gruppe med den senere vinder, Alejandro Valverde, i spidsen komme blæsende forbi og kunne ikke holde fart nok i cyklen til at hænge på, da det for alvor gik op ad.

- Jeg vidste, det ville blive svært, og jeg havde ikke benene til sidst. Da var jeg løbet tør for kræfter og sad med krampe i begge ben. Jeg vejer ikke 65 kilo som de andre, og det kostede nok i sidste ende, siger Valgren.

Astana-rytterens syvendeplads er det mest synlige resultat, det danske landshold tager med fra løbet, som flere danskere var med til at præge.

Jakob Fuglsang kom ind med en gruppe lige efter de første og blev nummer 20, og Kasper Asgreen fik masser af tv-tid, da han sad i udbrud i mere end 200 kilometer.

Valgren fremhæver dog først og fremmest sin personlige hjælper, amatørrytteren Emil Vinjebo, der brillerede ved at sidde med favoritfeltet helt til næstsidste stigning.

- Jeg kan kun sige en kæmpe, kæmpe tak til Emil Vinjebo. Han sad ved mig hele dagen, og som kontinentalrytter tog han virkelig et skridt op og kørte som en gammel professionel.

- Han gav mig dunke, så jeg ikke skulle tage nogen i forplejningszonerne, og det var helt kanon.

- Jakob (Fuglsang, red) viste igen, at han er en fremragende rytter, så vi kan kun sige, at vi kørte et godt cykelløb, siger Valgren.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.