Valgren: Holdfokus på Sagan giver ham marginalerne

Med Alberto Contador ude af løbet kan Tinkoff fokusere på Peter Sagan. Det har været afgørende, mener Valgren.

CYCLING-FRA-SUI-TDF2016-LINE Foto: Scanpix/Alix Guigon

CYCLING-FRA-SUI-TDF2016-LINE Foto: Scanpix/Alix Guigon

Peter Sagans (Tinkoff) triumftog i årets Tour de France fortsatte mandag, hvor han tog sin tredje etapesejr på en målfotoafgørelse over Alexander Kristoff (Katusha).

Slovakken har været forrygende kørende, og han har været et velvoksent plaster på holdets sår efter Alberto Contadors exit.

Og netop spanierens exit har været til gavn for Sagan, mener den danske holdkammerat Michael Valgren.

- Det hjælper ham helt sikkert, at vi kan fokusere på ham nu og give ham den beskyttelse, han har brug for. Det er nok en af grundene til, at han har marginalerne med sig, siger Valgren.

- Han er imponerende. Sidste år vandt han ikke en eneste etape, men i år har han heldet med sig. I dag vinder han med et par millimeter, og det er super fedt endelig at have marginalerne på vores side.

Også holdets sportsdirektør Ivan Basso, der selv har kørt på hold med Sagan, indtil en kræftdiagnose satte en stopper for italienerens karriere sidste år, har de store superlativer fremme omkring den ustyrlige Tinkoff-slovak.

- Han er en stor mester, og han kan gøre exceptionelle ting som i dag, siger Basso.

- Jeg behøver ikke at forklare, hvad han kan gøre. I dag var en perfekt etape for ham, og det er helt sikkert ikke sidste gang i denne Tour, at han kan levere noget.

Michael Valgren havde på forhånd snakket om at komme i udbrud, men han droppede planen, da han så, hvor hårdt der blev kørt fra sprinterholdenes side.

- Jeg kunne hurtigt se, at det ville blive umuligt at komme væk med en ordentlig gruppe, og derfor så jeg ingen grund til at gå ud og bruge en masse kræfter. Det er lidt ærgerligt, at det ikke flaskede sig, men nu vandt Peter, så det går nok, siger Valgren.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst