Valgren vil sætte tingene på plads på enkeltstarten

Michael Valgren (Tinkoff) vil tage endnu mere tid på sine nærmeste konkurrenter i Danmark rundt lørdag.

Danmark Rundt, 3. etape Foto: Scanpix/Michael Drost-hansen

Danmark Rundt, 3. etape Foto: Scanpix/Michael Drost-hansen

Hvis Michael Valgren (Tinkoff) skal lade sig kåre som vinder af Postnord Danmark Rundt efter sidste etape søndag, kræver det en solid enkeltstart i Nyborg lørdag.

Det vurderer Valgren selv, efter at han fredag tog sejren på løbets 3. etape.

- Lørdag skal den have fuld gas. Der er ikke andet for. Jeg skal ud og tage mere tid, for Magnus Cort (Team Postnord Danmark) er kun fem sekunder efter mig.

- Ham kører jeg normalt fra på en enkeltstart, men jeg må tage det dag for dag. Det kan være, jeg har super dårlige ben og kører mit livs værste enkeltstart, lyder det fra Michael Valgren.

Udmeldingen kommer oven på danskerens imponerende etapesejr fredag kongeetapen med afslutning i Vejle. Her satte Valgren alt og alle på plads på den sidste tur op ad den berygtede stigning på Kiddesvej.

Med sejren overtog Valgren løbets blå førertrøje, og den er der er gode muligheder for at beholde til søndag, tror han. Han er i hvert fald godt forberedt.

- Jeg kører faktisk en god enkeltstart normalt. De seneste to etaper har jeg også siddet på home-traineren efter etaperne for at vende mig til enkeltstartscyklen.

- Jeg håber på at skulle tage tid på de nærmeste der, for jeg burde være bedre end dem på enkeltstarten, siger han.

Sejren kom i hus efter et angreb på sidste tur op ad den berygtede stigning. Her kørte Valgren fra de nærmeste forfølgere, efter at have siddet godt med hele dagen.

- Jeg holdt hovedet koldt og kørte med, når nogle af de andre konkurrenter rykkede.

- På sidste omgang tænkte jeg, at nu var det alt eller intet. Hellere sidde forrest end at sidde som nummer otte og ikke kunne komme forbi. Det lykkedes heldigvis, så det var super fedt, siger en glad Michael Valgren.

Inden 4. etape fører Valgren løbet med fem sekunder til Magnus Cort og syv sekunder til den danske mester i landevejscykling, Alexander Kamp (Stölting).

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.