Musik

Valgte Thy som feriemål for at opleve Thy Masterclass

Engelsk ægtepar fik interesse for at bruge deres ferie på kammermusikfestivaler, mens de boede fire år i Frankrig, men oplevelserne er meget varierede - til Thy kommer de gerne igen

2
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Det er perfekt at bo her i Skulpturhaven Thy, hvor vi selv kan lave mad i disse inspirerende og usædvanlige omgivelser, siger det engelske ægtepar.

Det engelske ægtepar Carolyn Burch og Richard Raggett fra Launceston i Cornwall valgte cykelferie i Danmark i år, fordi de havde læst om Thy Masterclass Kammermusikfestival i musikmagasinet "Gramophone", der hvert år bringer en liste over alverdens musikfestivaler: - Da vi boede i Frankrig i fire år, fik vi interesse i at bruge vores ferie på kammermusik ved at deltage i forskellige festivaler, fortæller Carolyn og Richard, da vi besøger dem på deres ferieadresse i Svankjær: - Det er nu meget forskelligt, hvordan det er at deltage på disse festivaler, siger de og fortsætter: - Det, vi bedst kan lide, og som er tilfældet her, er, når lærere og studenter spiller sammen. Og så er vi blevet overrasket over det meget høje musikalske niveau på Thy Masterclass. Videre siger de, at de er blevet utrolig venligt modtaget: - Frivillige fra festivalen og naboer har tilbudt at køre for os eller at tage os med rundt, så vi når faktisk hele syv koncerter og dermed al den musik, der er på repertoiret. Det er vi glade for. Det havde vi måske ikke nået, hvis vi selv skulle være cyklet rundt til koncerterne, fortsætter de. Så parret kommer meget gerne til Thy Masterclass igen, understreger de. De kørte i bil med cyklerne på taget til Harwich, hvorfra de tog færgen til Esbjerg. I Danmark brugte de først et par dage på at cykle til Ribe og Fanø, hvorefter turen gik nordpå på cykel via Oksbøl, Nymindegab, Ulfborg og Fjaltring til Stuer, hvorfra de tog toget til Bedsted. På hjemturen er der ikke så meget tid på tirsdag, så de planlægger at tage toget fra Bedsted til Esbjerg. De er også glade for at bo hos Kirsten Barlit og Jørn Snejstrup i den gamle skole i Svankjær med Skulpturhaven: - Sommerhuse og hytter udlejes kun fra lørdag til lørdag, og vi vil gerne bo et sted, hvor vi selv laver maden. Så dette her fandt vi på internettet, og det er perfekt. Og så er det endda i nogle meget inspirerende og usædvanlige omgivelser, vi bor, siger parret. Begge arbejder de ud fra deres hjem i Launceston. Hun underviser indvandrere i engelsk som fremmedsprog og redigerer i øvrigt tekstbøger på fransk og engelsk til skoleundervisning. Han er uddannet revisor, men arbejder som koordinator for bestyrelsen i et pensionsselskab for offentligt ansatte på øen Jersey i Kanalen, hvortil han rejser omtrent en gang om måneden.