Valutafond har mistet troen på Trumps økonomiske kur

IMF sænker sit skøn for væksten i USA og anser det for usandsynligt, at Trump kan opfylde sine løfter.

Den Internationale Valutafond (IMF) har mistet troen på, at USA's præsident, Donald Trump, er i stand til at indfri sit løfte om at øge den økonomiske vækst.

Trump har blandt andet stillet vælgerne skattelettelser og enorme investeringer i nedslidte veje, broer og anden infrastruktur i udsigt, men det går trægt med at opfylde løfterne.

IMF satte tidligere i sit skøn for den amerikanske økonomi op i tiltro til Trumps løfter.

Men nu er prognoserne for i år og for 2018 sat ned. Det fremgår af en rapport fra IMF tirsdag ifølge flere internationale medier.

USA's bruttonationalprodukt ventes i 2017 at vokse 2,1 procent mod tidligere forventet 2,3 procent. Skønnet for 2018 er sænket til 2,1 fra 2,5 procent.

De amerikanske politikere burde følge IMF og sætte alt ind på at forenkle skattesystemet.

Men efter samtaler med embedsfolk og politikere i Washington står det klart, at "mange detaljer" om skat, offentlige udgifter og en reduktion af budgetunderskud fortsat er uafklarede.

Det konstaterer IMF i sin rapport ifølge Financial Times.

- Samtalerne afslørede forskelle på en række politikområder og efterlod spørgsmål om, hvorvidt regeringens foreslåede politiske strategier er de bedst egnede til at opnå deres tilsigtede formål, skriver økonomerne.

USA har siden finanskrisen i 2009 haft uafbrudt vækst, men i snit kun omkring to procent om året.

Trump forventer med sin politik at kunne øge væksten til tre procent om et par år, men det anser IMF for "usandsynligt".

Jacob Graven, der er cheføkonom i Sydbank, er enig.

- Det (IMF's nedjustering, red.) står i skærende kontrast til Trumps løfter om at sparke mere fart i amerikansk økonomi. Vi deler IMF's opfattelse af, at Trumps løfter er helt urealistiske, siger Jacob Graven ifølge Ritzau Finans.

/ritzau/Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.