Udland

Vampyr-massakre stoppet: Mor meldte søn

Inspireret af massedrab under Batman-film ville ung mand slå til under Twilight-visning i amerikansk biograf.

Vampyr-massakre stoppet: Mor meldte søn

En mor forpurrede torsdag sin søns planer om at skyde løs under en vampyrfilm i en biograf i den amerikanske delstat Missouri.

Den urolige mor kontaktede politiet og fortalte, at den 20-årige Blaec Lammers ikke havde taget sin medicin og netop havde købt våben. Hun var bekymret, fordi våbnene var magen til dem, som blev brugt under Batman-massakren i en biograf i juli.

Politiet rykkede ud og fandt Lammers på en lokal fastfood-restaurant. I første omgang hævdede den unge mand, at han blot ville gå på jagt. Men han åbnede op, da kriminalbetjentene begyndte at tale om den seneste biograf-massakre i Colorado.

Lammers fortalte, at han "havde meget tilfælles" med den 24-årige James Holmes, som stod bag massakren under midnatsvisningen af den seneste Batman-film "The Dark Knight Rises".

Herefter erkendte Lammers, at han havde anskaffet sig våben "med det formål at åbne ild i biografen" i sin hjemby Bolivar under visningen af den nyeste Twilight-film lørdag aften.

Men et skyderi under vampyr-filmen var ikke de eneste blodige planer.

- Blaec Lammers sagde, at han nok ville løbe tør for ammunition, så han ville derfor tage til Wal-Mart (detailkæde, red.) og skyde folk der, lyder det fra kriminalbetjent Dustin Ross.

Lammers forklarede, at han havde købt 400 patroner. Hvis han løb tør, "ville han blot smadre glasset, hvor ammunitionen blev opbevaret, og så blive ved med at skyde løs, indtil politiet ankom", lyder det.

Lammers risikerer at blive dømt for tre forhold: Terrortrusler, overfald og planer om en væbnet kriminel handling.

Ifølge politiet blev Lammers anholdt i 2009, efter han forfulgte en Wal-Mart-ansat rundt i butikken og truede med at dolke medarbejderen til døde.

Den 20. juli i år blev 12 mennesker dræbt og yderligere 58 såret, da James Holmes iført skudsikkert antræk og gasmaske trængte ind i en biograf i Aurora i Colorado og skød omkring sig under en Batman-film.

Torsdag blev den unge gerningsmand indlagt på et hospital, efter han havde forsøgt at tage sit eget liv i fængslet. Holmes havde angiveligt hamret sit hoved ind i væggen gentagne gange.

/ritzau/AFP

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.