Vampyr-skuespiller vinder grøn pris

Ian Somerhalder er kåret som den mest ansvarsfulde berømthed for sit arbejde for at beskytte miljøet.

Vampyr-skuespiller vinder grøn pris

Han er nok bedst kendt i Danmark som den usympatiske og koldblodig vampyr Damon Salvatore i tv-serien "The Vampire Diaries". Men Ian Somerhalder er så meget mere end et kønt ansigt på fjernsyn.

Han er blandt andet også en ihærdig aktivist for miljøet, og derfor har han fået prisen for at være den mest ansvarsfulde berømthed ved dette års International Green Awards.

- Vi gratuler Ian Somerhalder for at vinde denne prestigefulde pris og for hans omfattende arbejde med miljøet, siger Nick Nuttall, talsmand for FN's Miljøprogram (UNEP), ifølge en pressemeddelelse ved prisoverrækkelsen i London.

- Hans arbejde for at promovere miljøets sag - ligesom de andre nomineredes arbejde - kan ikke undgå at øge den globale opmærksomhed om, at der er et behov for, at folk begynder at leve mere bæredygtigt, tilføjer han.

Prisen uddeles på baggrund af en offentlig afstemning, og skuespilleren vinder den for sit arbejde med sin egen Ian Somerhalder-fond, der støtter udviklingen af vedvarende energi og forsøger at skabe opmærksomhed omkring konsekvenserne af skovrydning.

To andre var nomineret til prisen - kampagnelederen Livia Firth og skuespillerinden Nadya Hutagalung. Men med mere end 50 procent af stemmerne vandt Somerhalder sikkert.

Ved prisoverrækkelsen opfordrede han via video alle virksomheder og individer til at agere ansvarsfuldt og proaktivt for at beskytte planeten og dens biologiske mangfoldighed.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.