Vandet siver ind i kældre

Aldrig sket i 28 år, at vandet har stået så højt i Aabybros fuglekvarter

Thorkild Eskildsen er jævnligt i gang med kosten i sin kælder. Foto: Torben Hansen <i>Foto: Torben Hansen</i>

Thorkild Eskildsen er jævnligt i gang med kosten i sin kælder. Foto: Torben Hansen Foto: Torben Hansen

AABYBRO:Adskillige husejere med kældre i fuglekvarteret omkring Birkelsevej i Aabybro kan tale med om problemer med høj vandstand for tiden.

Så høj, at vandet er sivet ind i kældrene og gjort dem uanvendelige, og de har måttet slå hul i gulvet og montere lejede pumper for at forsøge at holde vandet væk.

Det skriver NORDJYSKE Stiftstidende lrdag.

- Det er det værste, vi har oplevet i de 28 år, vi har boet her på Fasanvej, fortæller Thorkild Eskildsen, der nu har stablet alt i kælderen op, uden for vandets rækkevidde, mens han fejer vand ned til pumpen.

- Er det de nye kloakker i området, der er en fejltagelse, spørger han.

- Det tror jeg, det er. Men en afklaring er selvfølgelig en forudsætning for at vide, hvor vi kan få de kommende regninger refunderet, tilføjer han.

Fra Jammerbugt Forsyning A/S, der står for den nye kloakering i området, siger ingeniør Per Lorentsen, at flere uheldige faktorer har gjort, at vand siver ind i en del kældre i området, efter hans oplysninger fem.

- Der er i forvejen en meget høj grundvandsstand i området, som også gjorde at vi var nødt til at hæve den nye kloakledning i Birkelsevej. Men de gamle kloakker var også nye og tætte engang og kunne ikke dræne grundvand væk. Det har folk bare glemt, forklarer han.

- Samtidig gør klimaforandringer, at vandet generelt stiger omkring os, og så har vi oveni haft en periode med meget regn og tøvejr.

Per Lorentsen oplyser, at der er ni huse med kælder i fuglekvarteret nord for Birkelsevej, hvoraf de fem altså ind til nu har problemer.

- Jeg vil opfordre dem alle til at få tjekket deres dræn omkring husene af en kloakmester. Det kan være, de ikke er effektive nok, siger han og tilføjer, at forsyningsselskabet vil kontakte hver især skriftligt.

- Desuden vil vi gå i gang med at pejle grundvandsstanden igen, ligesom vi gjorde i 2010, for at se om der er sket ændringer. Den gang stod det mellem 1 meter og 1,6 meter under terræn, og det viser hvor vigtigt det er med et ordentligt dræn omkring husene.

- Vi vil gerne hjælpe med vejledning til de husejere, der har et problem, men vi betaler dog ikke regningen for pumpeleje og skader på kældrene, fastslår han.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Breaking
Drabet på Mia: Grusomt anklageskrift
Luk