Vandrerute med udsigt

Lien kan nu opleves både ovenfra og nedefra på ny sti

Mariann Stenholm
Marianne Fisker præsenterer den nye info-tavle på p-pladsen ved Hjortdalvej.
Jammerbugt Kommune 8. oktober 2012 08:25 - Opdateret 8. oktober 2012 08:28

HJORTDAL: Det er et gammelt ønske fra mange, der er gået i opfyldelse med indvielsen af en en helt ny vandrerute ved Lien-skrænten mellem Hjortdal og Fosdalen.

Jammerbugt Kommunes naturafdeling afslørede i fredags både en ny info-tavle om områdets usædvanlige naturværdier og prøvegik ruten sammen med en stor flok interesserede, der blev de første til at opleve den officielle sti med udsigt både over hede, klitter og hav fra landets største indlandsskrænt.
Det er mange års forarbejde til en ny fredningskendelse for området, som har givet mulighed for den nye sti, og det er fulgt op med forhandlinger med lodsejerne i området, forklarer skov- og landskabsingeniør Marianne Fisker fra kommunen.
Over 60 mødte op til premieren på den nye vandrerute, der også indbefatter parkeringsplads, borde og bænke ved Hjortdalvej samt afmærkninger og skilte undervejs på ruten.
- Svend Møller Nielsen og jeg havde 30-40 med ude at gå turen bagefter, og det var et flot fremmøde i det regnvejr, lyder det fra Marianne Fisker.
Hun oplyser, at der arbejdes videre på at udvide stiforløbet mod øst, så der bliver forbindelse til Fosdalen, eventuelt igennem Nøddedalen, der er et rent under at besøge i maj, når anemonerne og kodriverne blomstrer.
- Men der er meget vådt neden for skrænten, så der skal spang eller lignende til. Det kræver også en økonomi, som ikke er der lige nu, forklarer hun.

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...

Her ville vi gerne vise dig forslag til flere artikler, men pga. din Adblocker kan vi ikke gøre det!

Her ville vi gerne vise dig forslag til artikler fra vores magasiner, men pga. din Adblocker kan vi ikke gøre det!

Seneste nyheder

Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...