Vanille-pocheret jomfruhummer serveret med mysli og ”sur rødvin”

Juliane Menu nr. 1 Pocherte jomfrohummer. Foto Jens Morten
1. september 2007 06:00

{ 16 jomfruhummerhaler { 1/2 vanillestang { 200 gram blandede nødder (hasselnød, valnød, cashew osv.) { 100 gram tørrede abrikoser { 100 gram rosiner (gerne store semidried rosiner) { 100 gram tørrede tranebær { 1/2 l. rødvinsbalsamico { 100 gram honning { Hvidløg, timian og radiser Fremgangsmåde Jomfruhummerhalerne befries fra skaller og vanillekorn smøres på halerne, drys med lidt salt og rul dem stramt i husholdningsfilm. Halerne kommes i op i en gryde, og vand tilsættes, så halerne er dækket. Gryden sættes over - pocherer lige under kogepunktet i ca 10 min. Vigtigt at vandet ikke kommer i kog! Nødder og abrikoser hakkes i passende størrelse og blandes med rosinerne og tranebær. Balsamico og honning bringes i kog med 2 fed hvidløg og timianstilke, det hele reduceres til ca en fjerdedel. Radiserne rengøres og skæres i meget tynde skiver. Anretning: Mysli placeres midt på tallerkenen, jomfruhummerne placeres rundt om. Kør den ”sure rødvin” omkring halerne og pynt af med radiserne.

Her ville vi gerne vise dig forslag til flere artikler, men pga. din Adblocker kan vi ikke gøre det!

Nordjyske Plus

Henter artikler...