København

Vanvidsbilist skal to år i fængsel

Landsretten har stadfæstet byrettens dom til 23-årig mand, der med alkohol i blodet påkørte og dræbte kvinde

Arkivfoto

Arkivfoto

KØBENHAVN:Farten var oppe på omkring det dobbelte af det tilladte på strækningen, da en 67-årig kvinde den 13. juni sidste år blev påkørt og dræbt af en spirituspåvirket bilist i Brøderup ved Tappernøje i Sydsjælland.

Bilisten blev tiltalt for uagtsomt manddrab og hensynsløs kørsel. Han blev i december i Retten i Næstved idømt to års fængsel, og den straf har Østre Landsret mandag stadfæstet, oplyser netavisen sn.dk.

Ulykken skete, da den 23-årige Jannick Sylvest Hansen en fredag aften ved 20.40-tiden med en promille over det tilladte og uden sikkerhedssele kom kørende i sin varebil med høj fart.

Ifølge anklagemyndigheden nåede farten op på mindst 158 kilometer i timen, selv om der kun må køres 70 kilometer i timen på strækningen.

Lige før krydset Østre Brøderupvej, Sjoltevej og Hovedvejen i Brøderup overhalede han tre biler på et sted, hvor der var dobbelt optrukket midterstribe på vejen.

Den hasarderede overhaling endte med, at den unge mand tørnede ind i en personbil ført af den 67-årige kvinde. Ved sammenstødet var farten mindst 147 kilometer i timen, og det var så voldsomt, at den kvindelige bilist mistede livet på stedet.

Ud over de to års fængsel var Østre Landsret også enig med byretten i, at den 23-årige skal fradømmes kørekortet i otte år.

/ritzau/