Aalborg

Vanvidskørsel gav kæmpebøde

Fartgal mand kørte flere kilometer på fælgene, efter sømmåtter sprættede dækkene op på hans BMW

Foto: Colourbox

Foto: Colourbox

AALBORG:Et alenlangt anklageskrift lå til grund for en retssag i Retten i Aalborg, som torsdag behandlede sagen mod en 26-årig mand fra Køge.

Størstedelen af anklageskriftet omhandlede en længere række grove overtrædelser af flere af færdselslovens paragraffer, mens enkelte hørte under straffeloven.

Hvad sidstnævnte angår, blev den 26-årige mand frikendt for tyveri af fire Red Bull energidrikke tilbage i september 2013 - men derimod kendt skyldig i forseelser, som betød, at han blandt andet formåede at køre op til to kilometer på en bils fælge efter politiets brug af sømmåtter.

Over 160 kilometer i timen

Samtlige forhold i sagen fandt sted i september og oktober 2013 på henholdsvis Sjælland og i Aalborg-området.

Den nu 26-årige mand var blandt andet tiltalt for at køre i en BMW 740 i Aalborg og Vendsyssel med hastigheder, som politiet vurderede til over 160 kilometer i timen, hvor den tilladte fartgrænse var 50 kilometer i timen.

Blandt de mange forhold i anklageskriftet er en episode, som fandt sted om natten 9. oktober.

Blev omringet af patruljevogne

Da han blev spottet af en politipatrulje 9. oktober på Universitetsboulevarden i Aalborg, undlod han at standse, selvom politiet gjorde tegn til ham. Han fortsatte kørslen ad Budumvej og videre til Motorvej E45, hvor han blandt andet kørte igennem Limfjordstunnellen med en hastighed, som blev vurderet til at være ikke under 186 kilometer i timen.

I forbindelse med samme køretur, som fortsatte til Vester Hassing og videre til Rærup målte flere patruljer også bilens hastigheder til at være langt over de tilladte hastighedsgrænser.

Ved Rærup havde politiet lagt sømmåtter ud, og måtterne fik lavet huller i samtlige fire dæk på BMW’en, men den 26-årige fortsatte kørslen igen på E45, hvor han kørte på fælgene i op til et par kilometer, før han endelig stoppede.

Her blev hans køretøj omringet af patruljevogne, og der blev bremset ned, indtil alle holdt stille. Den 26-årige blev efterfølgende anholdt.

Nægtede at have kørt så hurtigt

Racerturen i og omkring Aalborg gjorde, at den 26-årige blandt andet var tiltalt for forsætlig tilsidesættelse af væsentlige hensyn til færdselssikkerheden.

Thomas Mikkelsen, anklager ved Nordjyllands Politi, fortæller, at den tiltalte i forbindelse med retsmødet erkendte at have kørt bilen, samt at han ikke stoppede, da politiet gjorde tegn til ham.

- Men han nægtede at have kørt så hurtigt, som han var tiltalt for, siger Thomas Mikkelsen.

Frakendelse af kørekortet

Der var flere forhold i anklageskriftet, retten ikke fandt bevist.

- I nogle af tiltaleforholdene fandt retten det usikkert, hvad farten rent faktisk var. I andre fandt retten det bevist, at den tiltalte kørte i hvert fald dobbelt så hurtigt som tilladt, hvilket der også blev lagt vægt på i domsafsigelsen, forklarer Thomas Mikkelsen.

Den 26-årige nedlagde påstand om frifindelse, men efter knap halvanden times votering blev den 26-årige idømt to års ubetinget frakendelse af førerretten samt en bøde på 60.000 kroner.

- Vi venter på at modtage dommen på skrift, før vi tager stilling til, om dommen skal ankes, siger anklager Thomas Mikkelsen.

Den tiltalte var ikke til stede ved domsafsigelsen. Derfor kan anklageren ikke oplyse, hvordan den sigtede forholder sig til dommen.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.