EMNER

Var ved at blive kvalt af røg

Røgen i opgangen var ved at kvæle Peter Andersen, da han flygtede fra sin lejlighed på Refsvej

Peter Andersen viser her det sted på opgangen, hvor røgen for alvor bølgede imod ham, så han næsten var ved at blive kvalt og heller ikke kunne se ret meget.

Peter Andersen viser her det sted på opgangen, hvor røgen for alvor bølgede imod ham, så han næsten var ved at blive kvalt og heller ikke kunne se ret meget.

- På anden sal blev jeg mødt af noget meget tykt røg, og jeg kunne næsten ikke trække vejret og næsten heller ikke se noget. Da blev jeg for alvor bange. Sådan siger Peter Andersen, der er en af de beboere, der reddede sig selv ud af sin lejlighed ved at benytte opgangen som flugtvej, efter der var opstået brand i kælderen til den lejlighedsblok, han bor i på Refsvej i Thisted. Han blev opmærksom på, at noget var galt, da røgalarmen blev aktiveret. - Jeg gik ud og åbnede døren til opgangen, og da blev jeg mødt at flere forskræmte naboer, der sagde til mig, at nu skulle vi bare se at komme ud i en fart, fortæller han. Selv bor han på tredje sal, og her var den tykke røg endnu ikke nået op, da han begyndte at gå ned af trappen, men da han kom længere ned, mødte der ham en kvælende tyk, sort røg. - Da begyndte det godt nok at gå op for mig, at det her var alvor, siger han. Sikkert ude på gaden blev han mødt af brandfolk og politi. - De var alle sammen meget behjælpelige, og de fik mig sendt over på den anden side af gaden, hvor vi samledes ved DagliBrugsen i første omgang. Senere blev vi spurgt, om vi havde noget sted at tage hen, ellers kunne vi blive kørt til Østre Skole. Jeg havde min kæreste at tage hen til på Højtoftevej, så det gjorde jeg, siger han. Peter Andersen kom så tilbage til sin lejlighed i går formiddag, fredag, og her mødte der ham et skræmmende syn og mange forskræmte beboere nede foran opgangen. - Vi er da begyndt at tale meget om, at vi ikke bryder os om det her mere, for det er jo anden gang indenfor kort tid, der er brand i kælderen. Talen går også på, hvem der kan have påsat branden, og vi er begyndt sådan at gå og se lidt skævt til hinanden, for findes den skyldige iblandt os, fortæller Peter Andersen. Han er nu glad for, at han slap fra branden med livet i behold, men skrækken har dog fået tag i ham. Dog overvejer han ikke som andre beboere, at flytte fra lejligheden. - Jeg håber, at vi nu får et mere sikkert låsesystem i kælderen, så vi kan undgå flere af de her episoder med brand. Det er jo heller ikke kun problemet med brand, der bliver også stjålet meget nede i kælderen, og det hele er faktisk meget utrygt, og der bør gøres noget nu, fastslår Peter Andersen.