Varetægtsfængslet for lastbiltyveri

44-årig litauer, som er sigtet for at have været med til at stjæle to lastvognstog i Hirtshals er varetægtsfængslet frem til 8. februar.

Det var to lastvognstog magen til dette, som blev stjålet i Hirtshals 1. december i fjor. Foto fra nettet

Det var to lastvognstog magen til dette, som blev stjålet i Hirtshals 1. december i fjor. Foto fra nettet

HIRTSHALS:I over en måned har to litauere på henholdsvis 21 og 44 år været i tysk politis varetægt.

Retten i Sønderborg har varetægtsfængslet den ene, som er blevet udleveret fra Tyskland, til 8. februar, hvor han kommer for retten.

De to mænd er sigtet for at have stjålet to vogntog bestående af to Scania trækkere og to køletrailere fra firmaet Finn Rams i Hirtshals lørdag 1. december i fjor.

Da tyveriet af bilerne, som tilsammen har en værdi af to millioner kroner, blev kendt, blev de efterlyst via et internt netværk blandt vognmænd og chauffører.

En chauffør fra Hanstholm havde set efterlysningen, og han var ikke sen at ringe til Finn Rams, da han så en af bilerne i Nordtyskland.

Finn Rams kontaktede dansk politi, som igen satte sig forbindelse med tysk politi, som om aftenen søndag 2. december fandt bilerne på en rasteplads syd for Neumünster.

De to sigtede i sagen blev anholdt, og bilerne, som på det tidspunkt var blevet udstyret med litauiske nummerplader, blev sendt retur til Danmark et par dage senere.

Mens den 44-årige har indvilliget i at lade sig udlevere til Danmark, har den 21-årige modsat sig udlevering.

Det skal en tysk domstol senere tage stilling til.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.