Varme fra biogasanlæg en sag i Folketinget

Lene Hansen (S) vil arbejde for, at Brønderslev Kommune kan aftage varme fra biogasanlæg

Lene Hansen vil forsøge at få en dispensation fra loven, så varmen fra biogasanlægget GFE Krogenskær kan anvendes i fjernvarmeforsyningen i Brønderslev fremfor at ryge op til fuglene. 
Arkivfoto

Lene Hansen vil forsøge at få en dispensation fra loven, så varmen fra biogasanlægget GFE Krogenskær kan anvendes i fjernvarmeforsyningen i Brønderslev fremfor at ryge op til fuglene. Arkivfoto

BRØNDERSLEV:Det bør være muligt at få varmen fra biogasanlægget på Vildmosevej ud til forbrugerne i Brønderslev. Det mener folketingsmedlem Lene Hansen (S) fra Jerslev, der nu vil tage sagen op i Folketinget. Lene Hansen ser gerne, at så meget af varmen til forbrugerne kommer fra biogasanlægget. Men som lovgivningen er strikket sammen nu, så er Brønderslev Kommune forpligtiget til at aftage naturgas. Og det er den aftale, som Lene Hansen (S) vil forsøge at ændre. - Det er jo tåbeligt, at varmen fra biogasanlægget ryger op i luften. Og jeg mener, at Brønderslev har mange strenge at spille på udover naturgas, siger Lene Hansen (S) der har holdt møde på Landbo Nord med repræsentanter fra landbruget og grundejerforeningen. Et møde der resulterede i, at der nu bliver rettet henvendelse til Energiministeren. Og det er her Lene Hansen kommer ind i billedet. - Min opgave bliver jo at stille spørgsmål i Folketinget, og jeg vil arbejde for at få en dispensation fra loven, så det bliver muligt at aftage varme fra biogasanlægget, siger Lene Hansen (S). Billigt og miljørigtigt Debatten om et alternativ til den dyre naturgas, der er en af årsagerne til varmeprisernes himmelflugt i Brønderslev har aldrig været varmere. Men det er ikke kun udsigten til en lavere varmeregning der gør, at det er en god ide at aftage varme fra biogasanlægget, mener Lene Hansen (S). - Det er jo en vind-vind-vind situation. Det gavner både forbrugerne, miljøet og landbruget, siger hun. Forsyningsudvalget i Brønderslev Kommune er også i gang med at undersøge alternativer til naturgassen. Herunder mulighederne for at aftage varme fra biogasanlægget på Vildmosevej 21. Udvalget har derfor været på besøg på biogasanlægget og på AVV i Hjørring samt i Aalborg.