Varmeprisen går den rigtige vej

Efter nogle hårde år for Hvalpsund Kraftvarmeværk er varmeprisen gået ned

Det er blevet billigere at skrue op for varmen i Hvalpsund sammenlignet med tidligere tider. Arkivfoto <i>© Torben Hansen</i>

Det er blevet billigere at skrue op for varmen i Hvalpsund sammenlignet med tidligere tider. Arkivfoto © Torben Hansen

HVALPSUND:Det går den helt rigtige vej med varmeprisen i Hvalpsund.

Det kunne formanden for varmeværket i Hvalpsund, Peder Chr. Holm Pedersen konstatere, da Hvalpsund Kraftvarmeværk holdt ordinær generalforsamling på Hvalpsund Færgekro, hvor 75 medlemmer deltog. Værket i Hvalpsund har tidligere haft nogle varmepriser, der var så høje, at adskillige forbrugere tog den radikale beslutning at melde sig ud.

Men sådan er det ikke længere.

- Varmeåret 2013/2014 var et historisk varmeår for varmeværket. Vi har afregnet landets laveste pris - kun 10 øre pr. kwh. plus moms. Det var fordi der var oparbejdet et overskud på en mio. kr., som skulle betales tilbage til de omkring 300 varmeforbrugere.

- For 2014/2015 har vi budgetterer med en kwh-pris på 30 øre plus moms og en nedsættelse af den faste afgift med 1000 kr. plus moms.

- Vi forventer ikke, prisen kan komme længere ned, snarere skal vi nok forvente, at den på sigt kan risikere at stige en smule, sagde Peder Chr. Holm Pedersen, der dog kunne konstatere, at der er langt ud til fordums tiders pris på over en kr. pr. kwh.

- Dengang var det svært at finde forbrugere, som havde noget positivt at fortælle om varmeværket.

- Flere tog dengang den radikale beslutning at melde sig ud. Og gik man en tur gennem byen en kold vinteraften blev man mødt af røg fra utallige brændeovne. I dag er der ikke nær samme mængde røg fra brændeovne og der er smil og positive holdninger når vi taler med forbrugerne, sagde Peder Chr. Holm Pedersen.

Der mangler nu kun 15 husstande i at tilslutte sig til varmeværket før hele byen er med.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.