Fødevarer

Varmrøget laks

En lækker forret med Jack Daniel's rygesmuld.

Restaurant Kronborg Egholm Aalborg Kokken Kasper laver 12 retter Foto: Claus Søndberg

Restaurant Kronborg Egholm Aalborg Kokken Kasper laver 12 retter Foto: Claus Søndberg

Ingredienser: 600 gram laksefilet uden ben Et par håndfulde Jack Daniels Whiskey Barrel rygesmuld (Kan købes i Bauhaus) 2 spsk. stout øl 2 spsk. dijonsennep 2 spsk. farin ½ dl mayonnaise ½ dl creme fraiche (du kan bruge alt fra fromage fraise til 38% creme fraiche ) Salt, sukker, peber 1 bk. kryddersalat Derudover skal der bruges en lille kuglegrill, kul og tændvæske Fremgangsmåde Skær laksen ud i fire stykker uden ben, krydder med salt, peber og sukker (Gerne et par ekstra drys med sukkeret). Tænd op i grillen som du plejer, der behøves ikke andet end et par håndfulde kul. Grillen skal være godt varm, så smider du Jack D rygesmuldet på, lægger laksen på risten og sætter låg på grillen. 10 minutter ved god varme (eller til laksen har en fin farve ) Dressing Stout, dijon og farin røres sammen og trækker fem minutter, derefter røres mayo og creme fraiche i, til sidst smages til med salt og peber. Anrettes med kryddersalat og serveres med godt brød.