Varmrøget laks

Med rødbedesalat

Billeder til Månedens Menu - Restaurant Nord i Aalborg. Menu 1, forret: Varmrøget laks med syltede rødbeder. Foto: Martin Damgård

Billeder til Månedens Menu - Restaurant Nord i Aalborg. Menu 1, forret: Varmrøget laks med syltede rødbeder. Foto: Martin Damgård

Ingredienser 400 g fersk laks 2 spsk. sukker 2 spsk. salt en god håndfuld rygesmuld Rødbedesalat 2 store rødbeder 5 dl alm. lagereddike 5 dl vand 2,5 dl sukker 1 lakridsrod 1-2 stk. stjerne anis 10 stk. hele peberkorn 3-4 laurbærblade Krydderurtesalat 1/2 bundt persille 1/2 bundt dild 1/2 bundt purløg 1 spsk. revet peberrod lidt olie Fremgangsmåde Skræl rødbederne og skær dem i så tynde strimler som muligt. Kog alle ingredienserne op og lad det simre 10-15 min. Hæld derefter lagen over rødbederne og lad det trække et par timer. Med fordel kan det laves dagen før, så rødbederne kan nå at trække og få god smag fra lagen. Del laksen op i fire lige store portioner og fjern skindet. Drys dem med salt og sukker, lad laksen hvile i mindst en time. Tænd din grill op. 10-15 stykker kul burde være nok. Når kullet er klart, placeres en bakke med ryge-smuld direkte på kullet. Laksen lægges på en smurt grillrist og grillen lukkes. Ryg fisken i cirka 20 min. Fjern stilkene fra krydderurterne og vend dem med peberrod, olie, salt og peber og server straks til laksen.