Trafikforhold

Varsel: Risiko for isglatte veje og fortove

Overgangen til tøvejr betyder isglatte veje og fortove lørdag

NORDJYLLAND:Nu kommer tøvejret - og med det et døgn, der kan give meget glatte veje. Fra lørdag eftermiddag og frem til søndag morgen, er der nemlig risiko for islag i Nordjylland. Det varsler DMI.

Temperaturen stiger lørdag til et par plusgrader, og der vil i løbet af eftermiddagen komme regn eller slud. Men fordi, der har været koldt i lang tid, vil overfladen stadig være iskold, og nedbøren vil derfor hurtigt fryse til is på de kolde vejbaner.

- Der vil blive udbredt glat i Nordjylland i løbet af lørdag aften og nat, fordi overflade-temperaturerne stadig vil være under frysepunktet, selvom regnen falder i plusgrader. Så man skal være opmærksom på glatte veje, stier og fortove, siger vagthavende hos DMI, Olaf Mathiassen.

Markant varmere i næste uge

I løbet af søndagen ser det dog bedre ud, for her vil vejene være varmet så meget op, at nedbøren ikke længere fryser til is.

Weekendens tøvejr er samtidig begyndelsen på en uge, hvor vi vender tilbage til det milde vintervejr, vi havde i december.

Temperaturerne vil først på ugen ligge et par grader over frysepunktet, mens der stadig kan komme nattefrost. Senere på ugen stiger temperaturerne dog markant, og det før sneen til at smelte hurtigt sidst på ugen.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst