Vartegn i Aars bombesprængt

Et stort brag vækkede i nat adskillige mennesker i Aars midtby. En eller flere gerningsmænd havde søgt at sprænge et af byens vartegn i luften, nemlig det lille røde bindingsværkshus på øen midt i søen i Aars’ store lystanlæg.

1
Galleri - Tryk og se alle billederne.

Trykket efter bombeeksplosionen var så stort, at huset blev revet op i alle fire hjørner, og væggene kom til at stå skrå.

Huset står der endnu men er stærkt beskadiget. Glasruderne er sprængt ud og væggene har løsnet sig flere centimeter i husets fire hjørner. Den kraftige eksplosion har desuden ødelagt husets dør, ligesom glasskår fra de sprængte ruder er spredt ud over hele øen. Desuden kan man se glasskår, der har kilet sig fast i en presenningvæg til en scene opstillet nær bindingsværkshuset. Den skal bruges til den forestående Kimbrerfest, der begynder på lørdag, så hus-sprængningen rammer også byfesten. - Vi bruger huset som festens "kommondacentral", idet vi har indrettet kontor her, fortæller Kimbrerfestens formand, Tommy Hejlskov, der allerede tidligt i morges var i anlægget for at besigtige skaderne. - Det er trist og sørgeligt, at nogen kan finde på sådan noget. Ikke blot skal vi have løst vores kontor-problem i forbindelse med festen - huset er jo også noget af byens identitet. Det har ligger på øen i måske 100 år, og jeg er i tvivl om, at huset kan reddes. Men det må håndværkskyndige vurdere, siger Tommy Hejlskov.