Danmark

Veganer som kæreste? Nej tak

En ud af seks unge danskere afviser at date en veganer

Arkivfoto: Lars Pauli

Arkivfoto: Lars Pauli

DANMARK:Mere end hver sjette unge dansker vil afvise at date en veganer. Det viser en ny undersøgelse, som YouGov har lavet for metroxpress.

I undersøgelsen svarer 17 procent, at de vil afvise en veganer som potentiel partner.

Resultatet kommer ikke bag på psykolog Thomas Markersen.

- Vi kan godt lide at kunne genkende noget af os selv i andre, og derfor må vores partner ikke blive ’for anderledes’ i forhold til os selv, siger han til metroxpress.

Han mener, at det at være veganer kan virke så fremmed for folk, at de på ingen måde kan se sig selv eller deres partner i det.

- Det kan på nogen virke meget ’frelst’ at være veganer og signalere noget ’sekt-agtigt’, som mange ikke kan forstå eller forholde sig til, lyder det fra Thomas Markersen, som tror, at holdningen vil ændre sig den næste årrække, i takt med at flere sandsynligvis skærer ned på det massive kødforbrug, der hersker i Danmark i dag.

Hos Dansk Vegetarforening har de ikke en klar formodning om, hvorfor knap en femtedel af danskerne afviser at date en veganer.

- Måske er nogen bange for, at veganeren vil forsøge at ’omvænne’ en. Herudover er der nok en del, der vil føle, at man ikke helt lever op til de idealer, den anden person har. Det kan for nogen være en udfordring, lyder det fra formand Jacob Kaae Andersen.

Fakta: Det blev der spurgt om

Vil du afvise en person som potentiel partner, hvis vedkommende er veganer (udelukkende spiser vegetabilske fødevarer)?

Ja: 17 procent

Nej: 71 procent

Ved ikke: 12 procent

Kilde: 943 repræsentativt udvalgte personer i alderen 18-29 år fra YouGov Panelet har svaret i perioden 8.-15. februar 2016.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.