Vegetarsalat

Perlebygkornssalat med ærter, tomater og sur/sød sveskepure.

Se udsendelse fra 24NORDJYSKE Ingredienser - til 2 pers.

  • 125 g perlebygkorn
  • 20 friske ærtebælge
  • 15 cocktailtomater
  • Lidt blandede salatblade
  • Lidt små forårsgrønsager - radiser, små gulerødder etc.
  • 6 svesker
  • ½ dl sherryvineddike
  • 1 spk. honning
  • Lidt rørsukker Fremgangsmåde Tomaterne deles i halve og stænkes med lidt olivenolie. De bages i ovn ved 115 c i 2-3 timer. Perlebygkorn koges i rigeligt vand ca 15 minutter så kornene bliver bløde. Skylles derefter i koldt vand og sigtes tilsidst for vand. Svesker sættes over og skal småsimre i sherryvineddike og sukker indtil de er møre. Sveskerne blendes derefter med stavblender til sur/sød pure. Bygkorn vendes sammen med salatblade, urter, bagte tomater og anrettes med den sur/søde sveske pure.