Vej spærret af markbrand

Kraftig røg drev ud over vej ved Gistrup

1
Galleri - Tryk og se alle billederne.

Galleri - Tryk og se alle billederne.

GISTRUP:Nøvlingvej i Gistrup udenfor Aalborg har i cirka tre kvarter søndag eftermiddag været spærret på grund af en markbrand.

- Vi fik meldingen om markbranden klokken 13.02, og den lød på, at et hus kunne være i fare, da det lå i vindretningen. Vi sendte derfor to brandsprøjter og to tankvogne til marken ved Nøvlingvej, fortæller indsatsleder Peter Reinau, Beredskabscenter Aalborg.

Vejen blev spærret dels fordi der drev kraftig røg ind over vejen, dels fordi slukningskøretøjerne skulle kunne komme frem til brandstedet.

Spærringen af vejen er ophævet igen.

Og de 12 brandmand fra Beredskabscenter Aalborg har fået styr på ilden, som fik pøset en masse vand på.

- Også selv om en af vore tankvogne kørte fast på et af markens bløde steder. Man skal dog ikke tage fejl af, at naturen sine steder er meget tør, siger indsatslederen, der oplyser at cirka to tønderland høstet mark blev ildens bytte.

Det var en landmand, der var i gang med at presse halmen på den høstede mark, som pludselig opdagede flammerne i halmen og derfor slog alarm.

- Der var ikke fare for hverken mennesker eller dyr i forbindelse med branden, oplyser vagtchef Henrik Bech, Nordjyllands Politi.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.