Vej udvides - støj skal dæmpes

Nu er der to ekstra spor på vej til Tranholmvej. Arkivfoto: Lars Pauli

Nu er der to ekstra spor på vej til Tranholmvej. Arkivfoto: Lars Pauli

Udvidelsen af Tranholm fra to til fire spor i Aalborg Øst er et hedt og mangeårigt ønske, der snart går i opfyldelse for byråd, erhvervslivet i Aalborg Øst og ikke mindst Aalborg Havn.

Beboerne i området har dog i indsigelser været mere betænkelige ved bl.a. den forøgede vejstøj, der vil følge med, når den nuværende årsdøgntrafik på 14.500 stiger til 20.000, og derfor er der et ønske om støjafskærmning.

Og det krav støttes bredt.

En ting er dog de gode intentioner, en anden er de økonomiske realiteter, for mens de sidste anlægskroner til selve vejprojektet kom på plads med de 37,5 mio. kr. fra staten, så er der ikke afsat penge til de støjreducerende foranstaltninger, hvilket skal ske ved budgetforhandlingerne for 2018.

By og landskabsudvalget mener bl.a., at man skal se på støjdæmpende asfalt, men der skal mere til.

Og skal der det, ja så er det er nok en decideret støjvæg, som man kigger på for at minimere støjen

- Det er en helt fantastisk erhvervsvækst, som vi ser i området, særligt på havnen, hvor der hele tiden flytter nye virksomheder til, og hvor godsmængderne vil stige. Men så sandelig også hos de mange virksomheder, der ligger langs Tranholmvej og udvikler sig utroligt positivt, og som skaber mange nye industriarbejdspladser, understreger borgmester Thomas Kastrup-Larsen.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.