Vejle-Kolding skal være topklub i Danmark

Ambitionerne er store i Vejle-Kolding, der vil i Superligaen og på længere sigt bide sig fast i toppen.

Vejle-Kolding skal være topklub i Danmark

Hvis det går, som ledelsen i 1. divisionsklubben Vejle Boldklub Kolding har planlagt, kan fodboldens Superliga næste år byde velkommen til det østjyske fodboldsamarbejde som et af de 12 hold til sæsonen 2013/14.

Efter en tredjeplads i den næstbedste række i den netop overståede sæson, lægger man i Vejle-Kolding ikke skjul på, at oprykning nu er et krav, og på længere sigt vil klubben være et af landets bedste hold.

- Det eneste, der tæller sportsligt, er oprykning til Superligaen i sommeren 2013, siger klubbens direktør, Kim Brink, i en pressemeddelelse.

- Vejle Boldklub Kolding har et kæmpe potentiale, men for at potentialet kan indfries, er det et ufravigeligt krav, at vi rykker op i Superligaen næste sommer. En målsætning, som alle bag Vejle Boldklub Kolding bakker 100 procent op om, lyder det.

Med et ungt hold formåede Vejle Boldklub Kolding langt hen i foråret at presse Randers FC i kampen om den anden superligabillet efter Esbjerg.

Men holdet manglede den sidste effektivitet, og selv om det blev til en topplacering i 1. division, formåede Vejle-Kolding kun at vinde 12 ud af 26 kampe.

Det skal der laves om på efter sommerferien, hvor træner Nicolai Wael kan se frem til forstærkninger af truppen.

- Vi har et godt fundament i en dygtig trup, og med benhårdt arbejde og tilgang af de rette spillere er oprykning en særdeles realistisk målsætning, men fundamentet er hårdt arbejde, siger Kim Brink.

Han understreger, at ambitionerne er store i klubben, hvor man netop har lagt fremtidsplan, der strækker sig over de næste fem år.

- Målet er at blive en topklub i Danmark med alt, hvad det indebærer. Vi er udmærket klar over, at planen bliver svær at gennemføre, hvis ikke det lykkes at rykke op i Superligaen i sommeren 2013.

/ritzau/