Vejlegården kæmper for overenskomst - igen

Vejlegården åbner lørdag. Men åbningsfesten står i skyggen af ballade om ny Krifa-overenskomst for de ansatte.

Vejlegården kæmper for overenskomst - igen

Restaurant Vejlegården åbner igen lørdag. Amin Skov, der tidligere var forpagter på restauranten, står nu i køkkenet. Og han byder gæster indenfor med en reception.

Stor åbningsfest med helstegt pattegris, musik samt hygge! Sådan skriver Amin Skov på restaurantens hjemmeside.

Men det kan være, at det bliver så som så med hyggen, for der er sorte skyer over forholdet mellem Kristelig Fagbevægelse (Krifa) og Kristelig Arbejdsgiverforening (KA), skriver Avisen.dk.

De to kørte ellers tæt parløb under den langvarige konflikt mellem 3F og Amin Skov, der fandt sted sidste år med blokadevagter foran restauranten og en sag i Arbejdsretten. Men nun kan Krifa og KA ikke blive enige om en ny overenskomst for de ansatte.

- Vi har været uenige om rigtig, rigtig mange ting, men har jo kæmpet en benhård kamp for at nå frem til en fælles løsning. Du må hellere spørge Krifa, hvorfor vi er endt her, siger direktør i KA Karsten Høgild til Avisen.dk.

Krifa-formand Søren Fibiger Olesen siger, at den ømme tå i forhandlingerne er et alternativt beregningsgrundlag for pension. Fagforeningen har opdaget, at det vil betyde 0,4 procent mindre i pension til en del af deres 136.000 medlemmer.

Henning Jørgensen, arbejdsmarkedsforsker på Aalborg Universitet, mener, at konflikten er usædvanlig, da Krifa traditionelt spiller tæt sammen med de arbejdsgivere, der oprindeligt var en del af organisationen.

- Det er første gang, at vi i forbindelse med en Krifa-overenskomst ser, at harmonien slår revner. Den himmelske fred er brudt, siger han til Avisen.dk.

Ifølge netmediet blev parterne i tirsdags enige om et nyt aftaleudkast, som sikrer Krifa-medlemmerne mod pensionsnedgang, men til gengæld æder lidt af deres søgne-helligdagstillæg.

Når Vejlegården tænder op i grillen, er det Amins kone, Marie Lykke Skov, der er bestyrer af restauranten, mens Amin Skov er blevet chef for køkkenet.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.