Danmark

Vejret i bededagsferien starter skidt og slutter skønt

Fredagen bliver ikke prangende, men en kold gråvejrsomgang. Lørdag og søndag ser vejret anderledes lovende ud.

Vejret i bededagsferien starter skidt og slutter skønt

Mange unge trækker i konfirmationstøjet, andre glæder sig bare over en forlænget weekend, men desværre viser vejret på Store Bededag sig ikke fra sin pæneste side fredag.

Regnbyger holder temperaturerne nede på fem til 10 grader, og det bliver med DMI's ord en "lidt halvtrist fredag" med grå skyer og den slags trælse ting.

Lørdagen ser straks noget bedre og varmere ud - selvom den lægger fra land med tåge og skybanker i morgentimerne - og da søndagen bliver endnu pænere, ender regnestykket faktisk med at give en flot vejrweekend.

- Store Bededag er ikke nogen prangende dag. Det bliver en gråvejrsdag, og i perioder kommer der regn mange steder. Det er nok kun i Nord- og Nordvestjylland, at man kan se frem til tørvejr i dag, siger Michael Skelbæk fra DMI.

- Det bliver også en kold omgang. Temperaturerne ligger typisk mellem fem og otte-ni grader. Så en noget kølig fornøjelse, tilføjer den vagthavende meteorolog.

Men lørdag og søndag ser anderledes lovende ud.

- I resten af den her lille Storebededagsferie ser det faktisk ud som, at det bliver til at blive ganske flot vejr. Solen bryder igennem, og temperaturerne stiger til at blive tocifrede. Mange steder får 10-13 grader. Og ikke specielt meget vind.

- Så vi får en lidt halvtrist fredag, men weekenden ser rigtig pæn ud, fortæller Michael Skelbæk.

Det går dog hastigt ned ad bakke de første par dage i næste uge, hvor der strømmer regn og nærmest efterårsagtig blæst ind over landet.

Til gengæld kan alle de danskere, som gerne vil ud og drikke en øl på en græsplæne 1. maj roligt lægge både tæppe og t-shirten frem på onsdag.

- Som det ser ud nu, så ser det faktisk ud som om, at det bliver en rigtig flot første maj. Med tørvejr, nogen eller en del sol, 10-13 grader og ikke specielt meget vind, siger Michael Skelbæk.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.