Vejret spændte ben for deltagerrekord i Kildeløbet

737 løbere begav sig ud på tre forskellige distancer i det bakkede terræn i Bangsbo

5
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Fem stavgængere var mødt frem til start, men Jette Christensen havde ikke stavene med. Hun var bare ude at gå en formiddagstur, da hun kom forbi Kildeløbet. Hun fik dog hurtigt lånt nogle penge til deltagergebyret, og så blev hun også tildelt et deltagernummer. Og på trods af de manglende stave, så blev det stavgang, da hun ifølge eget udsagn “ikke er så god til at løbe”.

FREDERIKSHAVN:Selv om optakten havde været mere end almindelig våd, så var der dog tørvejr, da Kildeløbet Kristi himmelfartsdag blev skudt i gang. Alligevel blev deltagerrekorden ikke slået, skønt der ellers var så mange forhåndstilmeldinger som aldrig før. Løberne skulle ud på tre forskellige ruter - 3,2 km, 6 km og 10,4 km. Kort efter klokken 11 blev 10 km-løberne som de første sendt af sted af borgmester Erik Sørensen (S), der benyttede lejligheden til at udtrykke glæde over den kondibølge, der er løbet ind over Frederikshavn og omegn i det seneste år. Kunne have slået rekord Årets udgave af Kildeløbet er nummer 34 i rækken, og manden, der startede det hele - Egon Nielsen fra Frederikshavns Firma Klubber, glædede sig over, at hele 737 i år havde valgt at deltage. - Hvis ikke vi havde haft så dårligt vejr i de seneste dage, så tror jeg, at vi havde slået deltagerrekorden på 837, forklarer Egon Nielsen og henviser til de mange forhåndstilmeldte. En mudret rute Forud for startskuddet så var Egon Nielsen dog en smule bekymret over den rute, som løberne skulle ud på. - Jeg kan fortælle, at det er første gang, at forholdene på ruten har været så dårlige som i år. Specielt var han ikke glad for de store mængder af mudder, som prægede flere af stigningerne og derved gjorde dem glatte. Såvidt NORDJYSKE erfarer, så gav det dog ikke nævneværdige problemer for de mange løbere. - Da vi i sin tid startede med at arrangere Kildeløbet, så lavede vi det Kristi himmelfartsdag, fordi at der næsten altid er godt vejr, og det har faktisk holdt stik, fortæller Egon Nielsen. Nogle rare kroner Formanden for Frederikshavn Firma Klubber, Jørgen Christensen, glædede sig over årets flotte deltagerantal, og dermed er der igen udsigt til, at der bliver et bløb til foreningens arbejde. - Vi plejer at tjene cirka 10.000 kroner på at arrangere løbet, men det kan også kun lade sig gøre, fordi at vi har en masse velvillige sponsorer og cirka 50 frivllige hjælpere, forklarer han.