Glat føre er skyld i flere uheld og aflyste køreprøver

Vejret har medført trafikproblemer i løbet af dagen, hvor køreprøver hos politiet flere steder blev aflyst.

Et skift i vejret fra frost til plusgrader giver mandag potentielt farlige situationer i trafikken, melder DMI og politiet. Billedet er taget 1. marts mellem Hobro og Møldrup. Foto: Scanpix/Henning Bagger/arkiv

Et skift i vejret fra frost til plusgrader giver mandag potentielt farlige situationer i trafikken, melder DMI og politiet. Billedet er taget 1. marts mellem Hobro og Møldrup. Foto: Scanpix/Henning Bagger/arkiv

Mandagens trafik har været noget mere risikabel end normalt på grund af skiftet fra minus- til plusgrader.

Det har blandt andet medført flere færdselsuheld i det meste af landet.

DMI varslede mandag formiddag om risiko for isslag i flere dele af landet, men varslingen blev trukket tilbage igen mandag eftermiddag.

Allerede i de tidlige morgentimer var der i det sydvestlige Jylland flere uheld på grund af det glatte føre.

På Vestmotorvejen på Sjælland væltede en lastvogn, og det gav længerevarende trafikale problemer, da der gik hul på dieseltanken, så cirka 400 liter diesel løb ud.

Mandag formiddag meldte også Københavns Politi om flere glatføreuheld - dog uden personskade.

Der var også flere færdselsuheld i Nordsjælland, hvilket endte i flere ture til hospitalet for bilisterne.

Tidligt mandag eftermiddag medførte et glatføreuheld i Kokkedal, at flere borgere mistede strømmen, fordi et elskab blev påkørt.

Glatføret har også krævet et dødsoffer i trafikken, da en cirka 50-årig kvinde mandag morgen mistede livet i en ulykke på strækningen mellem Skanderborg og Ry.

På grund af vejret aflyste politiet flere steder i landet køreprøver. Det gjaldt for eksempel i Aarhus, København og Nordjylland hele dagen og i Odense om formiddagen.

- Man kan sige, at man selvfølgelig skal kunne køre i al slags vejr, men når man ligefrem advarer mod at køre ud, og der er isslagsvarsel, så begynder det at være farligt at sende køreprøverne afsted, sagde Michael Rask, der er indehaver af Rask Køreskole, til TV2 Østjylland om aflysningerne.

Isslag er et fænomen, der opstår, når underafkølet regn rammer jorden og straks bliver omdannet til is. Regnen indkapsler dermed på meget kort tid alt, den rammer, i et jævnt lag is, hvilket altså kan give ekstremt glat føre.

Ifølge DMI medfører isslag risiko for et stort antal uheld med personskade til følge.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.