Vejvrede bilister skælder ud på cyklister

Flere organisationer er gået sammen om at skabe bedre stemning mellem motionscyklister og bilister

Cyklisterne fylder for meget, og bilisterne kører for tæt på cyklisterne. Det er nogle af grundene til, at motionscyklister og bilister kommer op at skændes. Foto: Iris/Scanpix <i>Scanpix Denmark</i>

Cyklisterne fylder for meget, og bilisterne kører for tæt på cyklisterne. Det er nogle af grundene til, at motionscyklister og bilister kommer op at skændes. Foto: Iris/Scanpix Scanpix Denmark

Konflikterne har i flere tilfælde ført til situationer, hvor personen bag cykelstyret eller rattet har oplevet at være udsat for vejvrede.

Mere end halvdelen af motionscyklisterne svarer, at de har været udsat for vejvrede inden for det seneste år. Det har ført til, at næsten hver tredje motionscyklist ikke føler sig tryg i trafikken.

- Baggrunden for undersøgelsen var en række alvorlige episoder i trafikken, der sidste år fik de seks organisationer til at undersøge, om der var en særskilt udfordring i forhold til vejvrede mellem motionscyklister og bilister. Resultatet af spørgeskemaet viser desværre, at der er behov for at genfinde den gode trafikånd, da alt for mange oplever konflikter.

Derfor vil vi nu samarbejde for en bedre trafikkultur målrettet bilister og motionscyklister imellem, hvor vi vil minde om, at god trafikkultur også er en del af færdselsloven, lyder det i en pressemeddelelse fra organisationerne bag undersøgelsen, der offentliggøres samtidig med, at foråret atter lokker mange motionscyklister ud på vejene.

Derfor bliver vi vrede

Organisationerne har derfor givet hinanden håndslag på i samarbejde at iværksætte en række kampagneinitiativer de kommende år.

Undersøgelsen peger også på en række årsager, som er med til at udløse vejvreden. Motionscyklister er mest irriterede over, at bilister kører for tæt på dem, dytter og ikke viser hensyn.

Omvendt er bilisterne meget trætte af cyklister, der fylder for meget på vejen og ikke overholder færdselsloven. Hver femte af motionscyklisterne er i øvrigt enige i, at de fylder for meget.

/BLM/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.