Løgstør

Velfærdsfaciliteter får løft på Løgstør Havn

Ny velfærdsbygning ved Frederik den Syvendes Kanal skyder op i disse uger

6
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Planen er at byggeriet skal stå færdigt midt i juni.

LØGSTØR:Godt på vej...

Tømrermester Per Amtofts folk knokler i øjeblikket på havnen i Løgstør for at få en ny velfærdsbygning op at stå som erstatning for den gamle udtjente bygning på et smalt stykke land mellem Frederik den Syvendes Kanal og Limfjorden.

I disse dage er fundamentet ved at komme på plads, så huset kan stå klar midt i juni og tage imod sejlerne med blandt andet nye bade- og toilet-faciliteter.

Bygningen bliver på 49 kvadratmeter og er en ”light version” på omkring en tredjedel størrelse af, hvad Vesthimmerlands Kommune havde ønsket.

Mens det er sejlerne og gæsterne på havnen, der primært kommer til at bruge velfærdsfaciliteterne i sommerhalvåret, så er det vinterbaderne i Løgstør, der kommer til at benytte stedet om vinteren.

Formanden for Løgstør Vinterbadere, Tinne Andersen, glæder sig over, at der komme nye faciliteter til, selvom hun gerne havde set noget større.

- Det bliver da superdejligt at få noget helt nyt, og jeg synes, vi har fået en rigtig god behandling af Vesthimmerlands Kommune, hvor vi har været spurgt til råds omkring vores ønsker og behov, siger hun.

Velfærdsbygningen kommer til at omfatte toiletter, badefaciliteter, omklædning og sauna.

- Mens saunaen udelukkende bliver til de lidt over 90 vinterbadere, der er i foreningen, så kommer vi til at dele bade- og toiletfaciliteter med blandt andre sejlere og gæster på havnen, pointerer Tinne Andersen, der adskillige gange har måttet lægge ører til, at det nye hus udelukkende er til vinterbaderne.

- Det er ikke sådan det forholder sig - vi bliver blot nogle af brugerne, understreger hun.

Vesthimmerlands Kommune havde oprindelig lagt op til et 170 kvadratmeter hus som erstatning for det gamle. Det skulle have indeholdt en lang række ekstra velfærdsfaciliteter - men her satte Naturstyrelsen hælene i. Styrelsen ville kun være med til en udgave, der har samme størrelse som den gamle.

Det koster næsten 800.000 kr. at etablere velfærdsbygningen.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.