Vellydende vestjyde i Det Musiske Hus

Dansk jazz’ store stemme lagde vejen forbi Det Musiske Hus, inden turen går videre ud i verden

1
Galleri - Tryk og se alle billederne.

Galleri - Tryk og se alle billederne.

FREDERIKSHAVN:Nogle hundrede tilhørere havde taget udfordringen fra Det Musiske Hus op og valgt Dansk Melodi Grand Prix fra for i stedet at tilbringe aftenen i selskab med Sinne Eeg - og der var næppe nogen, der fortrød.

Ingen autotune, ingen vindmaskine, intet stort lysshow. Bare ren og uforfalsket vellyd, leveret med de tre andre i kvartetten som bundsolide og velspillende medspillere.

Aftenen bød på en blanding af jazzens store klassikere som Gershwins Someone to watch over me, Sinne Eegs egne kompositioner og numre, hun har skrevet sammen med andre - deriblandt Søren Sko.

Sidstnævnte sendte endda publikum en tur i retning af country-genren med den lille meget smukke kærlighedserklæring So now you know, så spændvidden var stor.

Men om det var standarder, moderne jazzkompositioner, så blev der ikke sat en tone forkert i løbet af koncertens to sæt.

Det hele bundet sammen og præsenteret med lidt underspillet vestjysk lune - Sinne Eeg er oprindeligt fra Lemvig og uddannet fra Vestjysk Musikkonservatorium, der holdt det hele nede på jorden.

Inklusive en lille hilsen til hende, der forsøgte at snige en bakke fadøl ind under radaren i begyndelsen af andet sæt.

Og bare lige for at sætte en tyk streg under Eegs stemme, så lod hun drengene - Jakob Christoffersen på flyglet, Lennart Glinman på bas og Marin Andersen på trommer blive ude til det sidste ekstranummer, som hun sang solo.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.